Staak mee op 6 november, volg de uitzendingen van de AOb en kom naar een van de manifestaties!
Staak mee op 6 november, volg de uitzendingen van de AOb en kom naar een van de manifestaties!

Beeld: Typetank

Wat we gaan doen op de stakingsdag 6 november

Op 6 november staakt het onderwijspersoneel uit het primair en voortgezet onderwijs voor structurele investeringen. Scholen houden die dag hun deuren dicht en door het hele land zijn er manifestaties en bijeenkomsten. Ook houdt de AOb je die dag up-to-date met vijf uitzendingen die via de website zijn te volgen. Een overzicht van wat we gaan doen op 6 november.

In elke regio houdt de AOb een bijeenkomst of manifestatie waar stakers naar toe kunnen komen. De staking is op 6 november uitgeroepen omdat de Tweede Kamer dan debatteert over de onderwijsbegroting. Het is dus dé kans om op die dag aandacht te vragen voor de structurele investeringen die nodig zijn in het onderwijs.

Uitzendingen

De AOb maakt vijf korte uitzendingen (van elk zo’n 8 minuten) met updates van het debat over de onderwijsbegroting en met interviews met politici. Deze uitzendingen zijn via AOb.nl te bekijken op het hele uur om 10.00 uur, 11.00 uur, 12.00 uur en 13.00 uur. Kijken kan via AOb.nl.

Wat gaan we doen?

 • In Amsterdam is een grote manifestatie op De Dam van 09.30 – 11.00 uur. Bij deze manifestatie is onderwijswethouder Marjolein Moorman (PvdA) aanwezig om te praten over de problematiek met de lerarentekorten in de hoofdstad. Ook zullen onderwijscollega’s op het podium staan en er is muziek. Cabaretier Dolf Jansen, die we kennen van eerdere stakingen, zal alles in goede banen leiden.
 • Den Haag: De Tweede Kamer debatteert vanaf 10.15 uur over de onderwijsbegroting. Je kunt op de publieke tribune plaatsnemen om het debat te volgen, maar hiervoor zijn maar een beperkt aantal plekken. Let op! Spandoeken en andere actie-uitingen zijn niet toegestaan in de Kamer en neem je legitimatie mee.
  In Den Haag staat op Het Plein ook het ‘Glazen investeer in onderwijs’-huis. Daarop zijn schermen te zien waarop je vanaf 10.00 uur de live-uitzendingen kunt volgen. In de Hofstad kun je ook vanaf 11.00 – 14.00 uur terecht bij de Haagse locatie van de Universiteit Leiden aan de Schouwburgstraat 2. Loop binnen en bekijk de uitzendingen met een kop koffie.
 • Leeuwarden: Voor stakers in Noord-Nederland houdt de AOb van 10.30 – 13.00 uur een manifestatie in de WTC Expo in Leeuwarden, Heliconweg 52. Er is muziek en er zullen leraren, oop’ers en ouders op het podium staan. Ook zal er aandacht zijn voor de uitzendingen die de AOb maakt rondom het debat. Wil je naar deze manifestatie? AOb-leden kunnen gratis gebruik maken van busvervoer. Check alle opstapplaatsen via deze link.
 • Eindhoven: Stakers uit het zuiden van het land kunnen terecht bij Poppodium De Effenaar aan de Dommelstraat 2. Van 10.45 tot 13.15 uur houdt de AOb hier een manifestatie. Er is muziek, aandacht voor de live-uitzendingen rondom het debat en er zijn optredens van de lokale band ‘Say Cheese’. Op het podium zullen ook mensen uit het onderwijs aan het woord komen.
 • Oost-Nederland: Roadshows met een mobiel podium op centrale pleinen in Almere, Enschede, Zwolle en Arnhem. Kom naar één van de vier plaatsen en ontmoet collega’s!
  10.00 – 11.00 uur: Almere op het parkeerterrein Sportcentrum, Pierre de Coubertinplein 4
  10.00 – 11.00 uur: Enschede op de parkeerplaats tussen Vakschool Diekman, J.J. van Deinselaan 32 en Diekmanhal, J.J. van Deinselaan 22
  13.00 – 14.00 uur: Zwolle op het parkeerterrein IJsselhallen, Rieteweg 4
  13.00 – 14.00 uur: Arnhem op het marktplein bij het Provinciehuis, Markt 11
 • Goes: In Zeeland is er voor onderwijspersoneel dat het werk neerlegt van 10.00 – 13.00 uur een inloopbijeenkomst in het FNV-vakbondshuis, Wulfaertstraat 5.

Bij de manifestaties deelt de AOb geen actiemateriaal uit. Dus neem vooral zelf een spandoek of andere actiemiddelen mee.

Andere initiatieven

Naast deze acties zijn er collega’s en scholen die eigen initiatieven nemen voor de stakingsdag. Die initiatieven juichen we toe. We hebben een rijtje gemaakt van de bijeenkomsten en manifestaties waarvan wij op de hoogte zijn. Zo is er vanaf 08.00 uur een mars vanaf het Rotterdamse Wilhelminaplein naar het Excelsiorstadion met een aansluitend podiumprogramma van 10.00 – 11.00 uur. Ook in Venlo zal er om 10.00 uur een stoet vertrekken. In Utrecht is er van 12.05 – 12.10 uur een initiatief voor een ‘freeze’ bij het plein van het Utrechtse Stadskantoor aan de Jaarbeurszijde. Meedoen? Kom dan om 11.15 uur naar het AOb-hoofdkantoor aan de Sint Jacobsstraat in Utrecht. Ook in Lelystad is er een bijeenkomst van 09.00 – 10.30 uur op het Stadhuisplein.

Bekijk ook de veelgestelde vragen over de staking op 6 november. 

Meer nieuws