Doe de Salarischeck!

Verdien je waar je recht op hebt? Als je werkt in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of in het mbo, dan kun je de AOb-Salarischeck doen. Zo kom je er in een mum van tijd achter wat je ongeveer bruto verdient en netto overhoudt.

De handige tool wordt elk jaar bijgewerkt met nieuwe cao-afspraken en aangepast aan veranderingen in belastingtarieven en pensioenpremie.

Ga naar de Salarischeck
In vijf stappen controleer je of het bedrag op je salarisstrookje klopt, en wat je netto overhoudt. Ook kun je de handige tool gebruiken om te kijken wat je zou verdienen als je minder of juist meer zou gaan werken, of zou kiezen voor een andere functie binnen het onderwijs. In de check moet je vijf vragen invullen, zoals de onderwijssector, functie, leeftijd en aantal dienstjaren. Daarna weet je gelijk wat je ongeveer verdient en welke belastingen er worden ingehouden.

Wat is je salaris in het onderwijs?
In vijf stappen weet je het!

Sinds 2012 biedt de AOb de Salarischeck aan, omdat bleek dat veel leraren en onderwijsondersteuners er behoefte aan hebben. Begin 2017 is de Salarischeck aangevuld voor het onderwijspersoneel dat werkt in het mbo en in 2019 is de hele site opnieuw vormgegeven zodat het nog makkelijker is om de check te gebruiken.

Werk je in het hbo of het wo? Dan kun je helaas niet gebruikmaken van de Salarischeck. Dat komt doordat het salaris in deze sectoren heel anders en ingewikkelder is opgebouwd. Er zitten veel individuele verschillen in omdat de jaarlijkse salarisverhoging afhankelijk is van de jaarlijkse beoordeling. Op de cao-pagina van het hbo en het wo kun je wel de salaristabellen vinden.

AOb-leden kunnen altijd contact opnemen met het Informatie en Advies Centrum (IAC) bij vragen over inschaling of het salaris. Onze medewerkers adviseren je dan graag verder.

Doe de check!

Benieuwd of het bedrag op je salarisstrookje klopt? Doe de Salarischeck! *

*De salarischeck is een indicatietool, het kan dus zijn de bedragen niet 100% correct zijn.