Cao en salaris

De AOb behartigt de belangen van het onderwijspersoneel. Samen met andere onderwijsbonden en werkgeversorganisaties die de schoolbesturen vertegenwoordigen, onderhandelt de AOb over de arbeidsvoorwaarden. Bijvoorbeeld over de hoogte van het salaris, het aantal vakantiedagen en hoe jij je als leraar of onderwijsondersteuner verder kunt ontwikkelen. Alle afspraken zijn vastgelegd in de cao. Klik hieronder op jouw onderwijssector voor een overzicht. Ben je nieuwsgierig naar het salaris als je minder zou werken of wat je verdient als je naar een hogere salarisschaal gaat? Doe dan de Salarischeck van de AOb en kom er snel achter.

Al het mbo-personeel krijgt een loonsverhoging van 4,2 procent en een eenmalige uitkering. Ook spraken de onderhandelaars af om de reiskostenvergoeding te verhogen.

ALLES OVER CAO MBO

De AOb onderhandelt ook over de cao’s bij kenniscentra, educatieve diensten of andere organisaties die aan het onderwijs zijn gelieerd, zoals Cito of de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

ALLES OVER DE OVERIGE CAO'S

Verdien je waar je recht op hebt? Als je werkt in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of in het mbo, dan kun je de AOb-Salarischeck doen. Zo kom je er in een mum van tijd achter wat je ongeveer bruto verdient en netto overhoudt.

DOE DE SALARISCHECK!