Over de AOb

De AOb is een vakbond voor onderwijspersoneel dat werkt in het primair onderwijs, op middelbare scholen, in het mbo, op hogescholen en universiteiten. De bond is aangesloten bij de grootste werknemersorganisatie van Nederland, de FNV. In 2021 bestaat de AOb 25 jaar, de bond is op 1 januari 1997 namelijk ontstaan uit een fusie tussen twee onderwijsbonden: Algemene Bond van Onderwijzend Personeel (ABOP) en Nederlands Genootschap van Leraren (NGL). Via deze overzichtspagina kom je snel meer te weten over de AOb.

Het bestuur van de AOb bestaat uit vier bestuurders die de dagelijkse leiding hebben over de bond. AOb-leden kiezen het bestuur via de Algemene Vergadering.

ALLES OVER BESTUUR

Regionaal wordt de AOb vertegenwoordigd door vijf rayons. Met kantoren in Groningen, Deventer, Rotterdam en Eindhoven staan zij dichtbij de scholen en de leden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht.

ALLES OVER RAYONS

De AOb zet zich ook buiten Nederland in voor goede arbeidsvoorwaarden en voor kwalitatief goed en toegankelijk onderwijs. De bond doet dit bijvoorbeeld in ontwikkelingslanden waar de kwaliteit van het onderwijs vaak te laag is.

ALLES OVER INTERNATIONAAL

Inspirerende columns, prikkelende interviews, onthullende onderzoeksjournalistiek en tips die je direct kunt toepassen in de klas. Met het Onderwijsblad, het tijdschrift van de AOb, blijf je goed op de hoogte van ontwikkelingen in jouw sector.

ALLES OVER HET ONDERWIJSBLAD

Binnen de werkorganisatie van de AOb zijn er regelmatig nieuwe vacatures. Ook kun je in de vereniging vrijwillig of met faciliteiten actief zijn binnen de AOb. Houd deze pagina in de gaten voor de laatste vacatures.

ALLES OVER WERKEN BIJ DE AOB