Stap op een bus en kom naar het Haagse Zuiderpark!

Het is code rood in het primair onderwijs. Kom op de stakingsdag 5 oktober naar Den Haag om de politiek dat luid en duidelijk te laten horen. Boek een bus voor jouw team of stap in bij één van de vele opstapplaatsen.

Bij het Kamerdebat over werkdruk kwamen honderden docenten naar het Binnenhof. Na de prikactie van 27 juni verzamelden zich duizenden op het Malieveld. Maar nog steeds is de politiek onduidelijk over investeringen voor salarissen en werkdruk in het primair onderwijs. Dus komen we terug, in het Zuiderpark. Nu met tienduizenden!

“Het is van belang dat zo veel mogelijk mensen naar Den Haag komen”, zegt Liesbeth Verheggen, voorzitter van de AOb. “Wij hebben een politiek verhaal en gaan dat in Den Haag aan de politiek vertellen. De toegezegde 270 miljoen euro zijn te weinig om een serieuze stap te maken als het gaat om de salarisachterstand en de werkdruk. Actie blijft nodig. Dus kom naar het Zuiderpark en laat jouw stem horen.”

Georganiseerd busvervoer naar Den Haag

Het is vanaf nu mogelijk om een bus te boeken naar Den Haag. Deze vertrekken of vanaf jouw eigen school of scholen (minimaal 40 personen) of met een individuele boeking vanaf één van de 75 opstapplaatsen in het hele land. Hier vind je een lijst met alle opstapplaatsen*Vanaf elke provincie zijn er een aantal opstapplaatsen. Kijk snel in het PDF-bestand voor opstapplaatsen bij jou in de buurt. linklabel *In elke provincie vertrekken er bussen vanaf verschillende opstapplaatsen. Kijk snel in het PDF-bestand voor opstapplaatsen bij jou in de buurt. Bekijk de opstapplaatsen. in de provincies met adres erbij. Leden van AOb, CNV Onderwijs en FNV Overheid reizen gratis mee op vertoon van hun stakingsoproep. Anderen betalen 15,50 euro. Het is wel nodig om een gezamenlijke bus of een individuele zitplaats te reserveren. Dat kan via de website: www.pofront.nl/vervoer. Een bus boeken kan tot 2 oktober 00.00 uur.

Heb je een vraag over het busvervoer naar Den Haag? Dan kun je terecht bij het call center 030-200 60 02. Openingstijden: maandag tot vrijdag van 14.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Openbaar of particulier vervoer

Stakers in Den Haag of omgeving vragen wij om zo veel mogelijk met lokaal openbaar vervoer of op de fiets te komen. Wie vanuit andere plaatsen met openbaar of eigen vervoer reist, moet rekening houden met grote drukte op deze trajecten. Het aantal parkeerplaatsen in de directe omgeving van het Zuiderpark in Den Haag is zeer beperkt.

AOb-leden die niet met de georganiseerde bussen komen, kunnen uitsluitend na registratie in Den Haag rekenen op een reiskostenvergoeding. Deze wordt enige tijd na de staking automatisch overgemaakt op het bij ons bekende rekeningnummer. De vergoeding hangt af van de reisafstand naar Den Haag vanuit de regio waar men woont en bedraagt:

  • Leden uit Zuid Holland: 5 euro
  • Leden uit West-Brabant, Utrecht en Noord-Holland: 10 euro
  • Leden uit de rest van Nederland: 15 euro

Gaat er nog wat gebeuren in Den Haag?

Natuurlijk. Er wordt hard gewerkt aan het programma voor 5 oktober. Een mix van leuk, woede en inhoud. Het programma zal duren van 13.00 en 14.30 uur, zodat de bussen na de ochtendspits aankomen en voor de avondspits weer weg zijn. Wij verwachten dat het programma in de loop van deze week online komt op AOb.nl en via de website van het PO-front. 

Vragen? Antwoorden!

Over de staking komen veel vragen bij de AOb binnen. Deze meest gestelde vragen hebben we op een rijtje gezet op onze website. Staat je vraag er niet tussen? Dan kan je binnen kantooruren bellen naar het Informatie en Advies Centrum van de AOb via: 0900 – 463 62 62. Mailen kan ook via info@aob.nl of via MijnAOb. 

Meer nieuws