AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen:
AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen:

Beeld: Pixabay

Gesprek met Rutte levert geen concrete toezeggingen op

Het overleg in het Haagse Torentje heeft nog geen concrete toezeggingen opgeleverd voor meer geld voor onderwijs. Dat is de uitkomst van het gesprek dat AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen vandaag samen met de andere bonden en de werkgevers met premier Rutte had. Verheggen: "Onze staking op 6 november gaat door. Ik zie geen reden om die af te zeggen nu er nog geen toezeggingen zijn gedaan door het kabinet."

De AOb mocht samen met de andere bonden en de werkgeversorganisaties PO-raad en VO-raad naar het Haagse Torentje komen voor een gesprek met premier Rutte (VVD). “Het is fijn dat de premier nu zelf de regie neemt en tijd vrijmaakt om zich te bemoeien met het onderwijsdossier”, zegt Verheggen. “We hebben nu de erkenning dat het lerarenprobleem echt een maatschappelijk probleem is.”

‘We hebben nu de erkenning dat het lerarenprobleem echt een maatschappelijk probleem is’

Toch levert het vooralsnog geen investering voor het onderwijs op. “Het lerarentekort is op veel scholen te voelen, schooldirecteuren sturen kinderen naar huis, leraren verdelen klassen en het onderwijspersoneel kampt met een enorme werkdruk want collega’s zijn lastig te vinden.”

Noodpakket

De AOb-voorzitter had de hoop dat er vandaag naar de roep om een noodpakket van 423,5 miljoen euro geluisterd zou worden. Voor de zomer legden de bonden en werkgevers deze claim neer bij het kabinet, onder meer om de salarissen in het primair onderwijs te verbeteren en om te kunnen investeren in schoolleiders en het speciaal onderwijs. In het voortgezet onderwijs zouden de scholen met het geld de werkdruk kunnen verlagen door het aantal lessen te verminderen.

Staken

Voor Verheggen is het duidelijk dat de uitgeroepen staking van 6 november gewoon doorgaat. “Wij roepen collega’s op om het werk neer te leggen en scholen te sluiten die dag. Aan onze oproep: ‘investeer in onderwijs’ is ook na het gesprek van vanmiddag niks veranderd.”

Meer informatie over de staking op 6 november vind je op de actiewebsite: www.investeer-in-onderwijs.nl

Meer nieuws