Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven (D66) debatteert op 14 maart vanaf 11.15 uur over het wetenschappelijk onderwijs.
Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven (D66) debatteert op 14 maart vanaf 11.15 uur over het wetenschappelijk onderwijs.

Beeld: Rijksoverheid

Actieweek: WOinActie in debat met minister

Drie wetenschappers gaan in de nationale actieweek op 14 maart met onderwijsminister Ingrid van Engelshoven (D66) in debat over de grootste problemen en mogelijke oplossingen in het wetenschappelijk onderwijs. Wil je erbij zijn? Meld je dan nu aan en stuur een mail naar: woinactie@gmail.com

WOinActie doet samen met de AOb mee aan de landelijke staking op 15 maart in Den Haag. Ook in deze onderwijssector zijn namelijk investeringen nodig, zei aanjager Rens Bod van de Universiteit van Amsterdam eerder.

Debat

In aanloop naar de staking houdt WOinActie eigen ‘acties’. Het debat met minister Van Engelshoven is onderdeel van de actieweek. Op een campus van de Universiteit Leiden in Den Haag (Schouwburgstraat 2 Den Haag, zaal A0.06) zullen neurowetenschapper Marijtje Jongsma (Radboud Universiteit), universitair docent Brian Droop (Universiteit van Amsterdam) en hoogleraar Ingrid Robeyns (Universiteit Utrecht) op 14 maart vanaf 11.15 uur met de minister in debat gaan.

Het debat is in drie rondes opgedeeld. Jongsma zal ingaan op de geldstromen in het wetenschappelijk onderwijs, Droop zal het docentschap behandelen en waarom je daarvan opgebrand raakt. Tot slot zal Robeyns het thema van de eindeloze competitie en de destructieve effecten ervan aansnijden. Voor elk onderwerp is een kwartier gereserveerd waarbij ook ruimte is voor vragen uit het publiek.

Aanmelden

Wil jij bij dit debat zijn? Meld je aan via woinactie@gmail.com Er is plek voor tweehonderd mensen.

Meer nieuws