Algemeen

Voorstel ChristenUnie: haal investeringen onderwijs naar voren

De ChristenUnie heeft zaterdag een partijcongres in Nijkerk. Daar gaat ze voorstellen om eerder geld in het primair onderwijs te steken.

Tekst Joëlle Poortvliet - Redactie Onderwijsblad - - Minder dan een minuut om te lezen

hart-van-holland

Het regeerakkoord beloofde 430 miljoen voor het verlagen van de werkdruk, maar het leeuwendeel van dit bedrag komt pas in het schooljaar 2021-2022 beschikbaar. Terwijl de problemen nu urgent zijn, aldus leden van de ChristenUnie (CU). Vijftien van hen dienen morgen een motie in, omdat anders 'leerlingen zullen lijden onder kwaliteitsverlies, leraren zullen uitvallen en scholen zullen nog grotere personeelstekorten tegemoet zien'.

Het landelijke bestuur van de partij heeft de motie al positief beoordeeld. Dat blijkt uit de tekst die klaarligt voor het partijcongres van de CU.

Leerlingen zullen lijden onder kwaliteitsverlies, leraren zullen uitvallen en scholen zullen nog grotere personeelstekorten tegemoet zien

Minister Arie Slob van de ChristenUnie, verantwoordelijk voor het primair en voortgezet onderwijs in het nieuwe kabinet, zit vast aan afspraken die hij in het regeerakkoord heeft gemaakt. Hij kan dus niet zomaar iets doen met het voorstel van zijn eigen partij. Wel zal zijn fractie in de Tweede Kamer – mits de motie op het partijcongres wordt aangenomen – alles in het werk moeten stellen om de investering in het primair onderwijs toch naar voren te halen.