Algemeen

Veel schoolbesturen houden loon in tijdens stakingsdag

Veel schoolbesturen zullen hun onderwijspersoneel niet doorbetalen als ze op 15 maart het werk neerleggen. Dat blijkt uit een oproep van de AOb via sociale media waarop meer dan vijfhonderd reacties binnenkwamen. “We staan sympathiek tegenover het doel van de staking, maar we steunen het middel niet”, zegt Dorieke Hammink, woordvoerder van scholengroep Boor.

Tekst Karen Hagen - Redactie Onderwijsblad - - 4 Minuten om te lezen

actievoereninlimburgenbrabant

Beeld: Typetank

De AOb heeft op 15 maart een landelijke stakingsdag uitgeroepen voor het hele onderwijs, van primair onderwijs tot en met wetenschappelijk onderwijs. Samen met FNV Onderwijs & Onderzoek en FvOv roept de AOb iedereen op om naar het Haagse Malieveld te komen om de politiek te laten weten dat er meer investeringen nodig zijn.

Reacties

Veel schoolbesturen laten deze weken aan hun personeel weten of ze loon inhouden. Via sociale media deed de AOb een oproep aan onderwijspersoneel om door te geven wat hun schoolbestuur van plan is. Via Facebook kwamen ruim vijfhonderd reacties binnen. Daar bovenop kreeg de AOb via Twitter nog zo’n vijftig reacties. Veel reacties zijn verwerkt in het kaartje hieronder. Schoolbesturen waar tegenstrijdige of onzekere berichten over waren, lieten we eruit. De meeste reacties kwamen uit het primair onderwijs.