Het ministerie heeft een verkenner aangesteld om de totstandkoming van één cao te onderzoeken.
Het ministerie heeft een verkenner aangesteld om de totstandkoming van één cao te onderzoeken.

beeld: Nino Maissouradze

Vakbonden willen één cao voor primair en voortgezet onderwijs

De AOb wil, samen met andere onderwijsvakbonden, komen tot één cao voor het hele primair en voortgezet onderwijs. Ook willen de bonden onderzoeken of ze voortaan rechtstreeks met de minister kunnen onderhandelen over de cao.

Dat laten de gezamenlijke bonden AOb, CNV Onderwijs, FNV en FvOv vandaag weten in een verklaring. In het Onderwijsakkoord dat werkgevers, bonden en de onderwijsminister afgelopen april afsloten, spraken de partijen al met elkaar af samen te werken aan een aantal belangrijke onderwerpen voor het onderwijs. Eén van die onderwerpen is het komen tot één cao voor het funderend onderwijs. Het ministerie heeft een verkenner aangesteld om dit traject te onderzoeken.

In een gezamenlijk stuk zetten AOb, CNV Onderwijs, FNV en FvOv uiteen wat zij belangrijke onderdelen vinden om te komen tot één cao voor het basis- en voortgezet onderwijs. De cao-onderhandelingen voortaan rechtstreeks voeren met de minister, is een van die punten. “Hierover gaan de bonden graag met de minister, de werkgeversorganisaties en met de verkenner in gesprek”, zegt AOb-bestuurder Thijs Roovers.

 

Meer nieuws