Check je brievenbus: rond 1 oktober krijgen AOb-leden een formulier in de bus waarmee ze 30 tot 50 procent van hun vakbondscontributie kunnen terugvragen.
Check je brievenbus: rond 1 oktober krijgen AOb-leden een formulier in de bus waarmee ze 30 tot 50 procent van hun vakbondscontributie kunnen terugvragen.

Beeld: PostNL

Profiteer: vraag je vakbondscontributie terug

Wil je profiteren van de voordeelregeling? Rond 1 oktober ontvangen AOb-leden thuis een brief met een formulier waarmee je de teruggave kunt aanvragen. Als je het formulier voor 1 november inlevert bij jouw werkgever profiteer je van de fiscale voordeelregeling. Hierdoor krijg je maximaal de helft van je vakbondscontributie terug.

De AOb heeft het formulier zo veel mogelijk voor je ingevuld. Onder andere de totaalsom van wat jij in 2020 aan contributie hebt betaald, staat er al op. Vergeet de brief niet te ondertekenen en lever hem voor 1 november in bij je werkgever.

Deze fiscale voordeelregeling houdt in dat je jaarlijks een deel – afhankelijk van je salaris 30 tot 50 procent – van je betaalde vakbondscontributie terug krijgt. Dit bedrag komt tegelijk met de eindejaarsuitkering op je rekening.

Heb je de brief niet ontvangen of is het einde van je dienstverband in zicht? Neem dan contact op met onze medewerkers van het Informatie en Advies Centrum (IAC) via: 0900 – 463 62 62 of stuur een email.

 

Meer nieuws

Minder zij-instromers door corona

Het aantal zij-instromers in het primair onderwijs neemt af. In Amsterdam wordt de doelstelling van 160 zij-instromers 'in het beroep' dit jaar waarschijnlijk niet gehaald. LEES VERDER

De brugklas wordt steeds smaller

In de grote steden worden leerlingen steeds vroeger voorgesorteerd voor één onderwijssoort. En dat gaat ten koste van kinderen uit kansarme milieus. De gemeente Amsterdam... LEES VERDER