Algemeen

Profiteer: vraag je vakbondscontributie terug

Wil je profiteren van de voordeelregeling? Rond 1 oktober ontvangen AOb-leden thuis een brief met een formulier waarmee je de teruggave kunt aanvragen. Als je het formulier voor 1 november inlevert bij jouw werkgever profiteer je van de fiscale voordeelregeling. Hierdoor krijg je maximaal de helft van je vakbondscontributie terug.

Tekst Webredactie - - Minder dan een minuut om te lezen

stapel-post-postnl_tcm10-15294

Beeld: PostNL

De AOb heeft het formulier zo veel mogelijk voor je ingevuld. Onder andere de totaalsom van wat jij in 2020 aan contributie hebt betaald, staat er al op. Vergeet de brief niet te ondertekenen en lever hem voor 1 november in bij je werkgever.

Deze fiscale voordeelregeling houdt in dat je jaarlijks een deel - afhankelijk van je salaris 30 tot 50 procent - van je betaalde vakbondscontributie terug krijgt. Dit bedrag komt tegelijk met de eindejaarsuitkering op je rekening.

Heb je de brief niet ontvangen of is het einde van je dienstverband in zicht? Neem dan contact op met onze medewerkers van het Informatie en Advies Centrum (IAC) via: 0900 - 463 62 62 of stuur een email.