Ouders kunnen tijdens de staking werken in pretpark Toverland.
Ouders kunnen tijdens de staking werken in pretpark Toverland.

Beeld: Toverland

Pretpark bedient werkende ouder tijdens lerarenstaking

Als leraren op 13 april staken mogen ouders met basisschoolkinderen aan het werk in één van de restaurants van pretpark Toverland in Noord-Limburg. Wel moeten zowel ouder als kind een entreekaartje kopen.

“De vorige stakingen organiseerden we niks extra’s”, zegt woordvoerder Tessa Maessen. Wel merkten ze dat het drukker was in het park dan normaal. Maessen: “Vandaar dat we deze keer wel iets willen doen. We richten op 13 april één van onze restaurants in als werkplek. Ouders kunnen gratis koffie en thee krijgen en er loopt een medewerker rond om de ‘werksfeer’ te bewaken. We zorgen voor goede wifi en stroompunten voor laptops.”

Inspringen

Het is niet voor het eerst dat bedrijven inspringen op de stakingen en de onverwachte vrije dag van leerlingen. Tijdens vorige stakingen gingen bijvoorbeeld bioscopen ’s middags open en sportverenigingen organiseerden toernooien. “Wij zagen dat ouders bij de vorige stakingen vrij hadden genomen om naar het pretpark te komen, daarom bedachten we dat het handig is als ze nu kunnen werken terwijl de kinderen in het park rondlopen”, zegt Maessen.

Vooral mensen uit de buurt met een abonnement zullen op 13 april naar het pretpark gaan om te werken, denkt Maessen. “Zij kunnen het park bezoeken met het abonnement. De rest moet wel gewoon een entreekaartje kopen, dus ook de werkende ouder. Daar hebben we over getwijfeld, maar uiteindelijk kunnen ze ook in alle attracties.”

Estafette

Brabant en Limburg is de derde regio die meedoet aan de estafettestaking in het primair onderwijs. De leerkrachten strijden voor een beter salaris en sluiten daarom op 13 april de deuren van de school. Maessen: “Voor bedrijven zijn de stakingen misschien wel een klein beetje fijn, maar de echte reden waarvoor de leerkrachten staken is dat natuurlijk niet.”

Meer weten over de staking op 13 april? Bekijk deze pagina op onze website.

Meer nieuws