Juffen, meesters en ondersteuners op basisscholen in Brabant en Limburg gaan actievoeren op 13 april. Zij nemen het stokje over hun collega's uit Flevoland, Utrecht en Noord-Holland die op 14 maart staakten.
Juffen, meesters en ondersteuners op basisscholen in Brabant en Limburg gaan actievoeren op 13 april. Zij nemen het stokje over hun collega's uit Flevoland, Utrecht en Noord-Holland die op 14 maart staakten.

Beeld: Typetank

Alles over de staking op 13 april in Brabant en Limburg

Na de massale acties in het Noorden en in de provincies Utrecht, Noord-Holland en Flevoland is het nu de beurt aan Brabant en Limburg. Vrijdag 13 april wordt daar gestaakt op de basisscholen. Doe mee en laat je stem horen voor meer salaris! Op deze pagina vind je alle praktische informatie over de staking.

Een eerlijk salaris is essentieel om het beroep van leraar aantrekkelijk te houden. Zo zijn er ook in de toekomst genoeg leraren om goed onderwijs geven aan alle leerlingen.

Stakingsoproep

Op zaterdag 7 april moet de stakingsoproep op de mat vallen. Is dat niet het geval, neem dan contact op met het Informatie en Advies Centrum via MijnAOb of bel 0900 463 62 62.

Bijeenkomsten in Eindhoven en Sittard

Staak je 13 april, kom dan naar één van de stakingsbijeenkomsten. Om 10.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) houdt het PO-front een stakingsmanifestatie op het Stadhuisplein in Eindhoven. De bijeenkomst duurt een uur, dus kom op tijd. Bij de stakingslocatie zijn geen facilitaire voorzieningen. Maak daarom gebruik van de horecagelegenheden in de directe omgeving voor een drankje en toiletbezoek. Download de poster voor de manifestatie in Eindhoven via deze link.

Na afloop van de manifestatie in Eindhoven verplaatst het programma zich naar Sittard. Om 13.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur) starten we daar ons programma direct achter het station, locatie Op de Geer. Let op, ook hier zijn geen voorzieningen! Omdat beide locaties dicht bij het station liggen, raden wij je aan om per trein te reizen. Download de poster voor de manifestatie in Sittard via deze link.

Wat is er op de locatie te zien? De presentatie voor beide bijeenkomsten is in handen van muzikant en schrijver Frans Pollux. In het programma is ruimte gereserveerd voor sprekers van de bonden, muziek en ouders. Ga je met je schoolteam iets anders doen op 13 april? Deel het met ons via twitter #ikstaak of #pofront.

Registratie en reiskosten

Je registreren als staker kan op 13 april op twee manieren. De makkelijkste manier is digitaal via www.aob.nl/ikstaak. Dit formulier is uitsluitend op 13 april te bereiken van 07.00 tot 23.59 uur.
Andere mogelijkheden zijn: je stakingsoproep inleveren bij de AOb-tent wanneer je het programma in Sittard of Eindhoven bijwoont.

Voor wie niet naar Sittard of Eindhoven gaat en ook niet digitaal wil registreren, zijn er zes inloop-punten waar je in de ochtend collega’s kunt ontmoeten en je registratie in orde kunt maken. Dit kan tussen 9.00 en 12.00 uur. Dit zijn de locaties:

  • Breda: KBS Petrus en Paulusschool, Roland Holststraat 16, 4819 HR Breda
  • Tilburg: Jan Ligthartschool Huibeven, Glimmenstraat 7, 5043 MZ Tilburg
  • Den Bosch: Basisschool Het Rondeel, Acaciasingel 77, 5213 VC Den Bosch
  • Weert: Brede school Markeent, Sint Jozefslaan 102, 6006 JN Weert
  • Roermond: Stafbureau stichting Swalm en Roer, Roerderweg 35, 6041 NR Roermond
  • Bunde: Basisschool Franciscus, Schoollaan 2, 6241 BM Bunde

Reiskostenvergoeding

Let op: wanneer je je stakingsformulier inlevert in Eindhoven, Sittard of één van de zes inloop-punten, ontvang je een reiskostenvergoeding van 5 euro. Heb je geen reiskostenvergoeding nodig omdat je bijvoorbeeld dicht bij de locatie woont, dan is digitaal registreren voldoende om aanspraak te kunnen maken op een stakingsvergoeding wanneer je loon wordt ingehouden.

Staken? Maak je collega lid!

Wie lid is van de AOb kan rekenen op een stakingsuitkering wanneer de school salaris inhoudt, op juridische steun als uit de staking problemen voortvloeien en op verdere informatie, advies en rechtshulp. Ook doet de AOb de cao-onderhandelingen en krijg je maandelijks het Onderwijsblad. Maak daarom je collega lid!

Veelgestelde vragen en antwoorden

Mijn collega’s willen niet staken, maar ik wel. Wat nu? Hoe zit het met de stakingsuitkering en moet je gestaakte uren eigenlijk inhalen? We hebben alle veelgestelde vragen en antwoorden voor je op een rij gezet. Lees ze via deze link.

Houd het nieuws in de gaten

Je kan de nieuwspagina van de AOb site als favoriet bookmarken, zodat je een icoon krijgt op jouw telefoon. Dan ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Kijk ook op onze Facebookpagina of volg ons op Twitter via @AObtweets.

Meer nieuws