Vanaf vandaag kun je de nieuwste cao hoger beroepsonderwijs downloaden. Deze cao heeft een looptijd van twee jaar.
Vanaf vandaag kun je de nieuwste cao hoger beroepsonderwijs downloaden. Deze cao heeft een looptijd van twee jaar.

Beeld: Voorkant cao hoger beroepsonderwijs

Nieuwe cao hbo beschikbaar

De nieuwe cao voor het hoger beroepsonderwijs (hbo) is af. Vanaf vandaag kun je de hele cao downloaden op de website en alle afspraken bekijken. Afgelopen maart maakten de bonden bekend dat een onderhandelaarsakkoord was bereikt.

Dat akkoord is nu uitgewerkt en de definitieve cao is beschikbaar. De digitale versie heeft een interactieve inhoudsopgave. Daardoor kun je snel en makkelijk op de onderwerpen klikken in de inhoudsopgave en direct op de pagina met alle gemaakte afspraken komen.

AOb-onderhandelaar Douwe van der Zweep gaf eerder al aan dat een van de belangrijkste afspraken in deze cao het terugdringen van flexwerk is. Ook krijgt het onderwijspersoneel een loonsverhoging van in totaal 4,9 procent.

De cao loopt twee jaar: van 1 april 2018 tot en met 31 maart 2020. Kijk ook op de cao-pagina voor het hbo voor alle hoofdpunten.

Download: Cao hoger beroepsonderwijs 2018-2020.

Meer nieuws

Waar is m’n leraar?

Op basisscholen in Zuid-Holland staan nog een flink aantal vacatures open. Volgens de betrokken besturen levert dat niet direct problemen op aangezien scholen alles op... LEES VERDER

Een pleegkind in de klas

Uit onderzoek blijkt dat veel leraren de juiste kennis en ondersteuning missen als er een pleegkind in de klas komt. Met de website raadpleeg.org hoopt... LEES VERDER