Minister: ook mbo’er is straks ‘student’

Over twee jaar zijn mbo’ers officieel studenten, net als hun leeftijdsgenoten aan universiteiten en hogescholen. Nu heten ze formeel nog ‘deelnemers’, maar daar willen ze vanaf.

Mbo’er vinden het niet eerlijk dat zij niet als studenten worden gezien. Onder meer omdat ze niet altijd dezelfde voordelen hebben als hun leeftijdsgenoten op het hbo of aan de universiteit, zoals studentenkorting en studentenlidmaatschap bij sportverenigingen.

Minister Van Engelshoven van Onderwijs vindt het onderscheid ook vreemd. ‘Jongeren in het mbo zijn net zo goed studenten als al die anderen. Door nu ook in de wet de term deelnemer te veranderen in het woord student doen we aan iedereen recht’, schrijft de minister in een persbericht.

De wetswijziging treedt over twee jaar in werking. Wie in september 2020 aan een mbo-opleiding begint, is volgens de wet officieel student.

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER