De bijna 500 leerlingen van basisschool De Springbok krijgen deze week weer afstandsonderwijs omdat twee leerkrachten zijn besmet met het coronavirus. (Kind op deze foto zit niet op de school).
De bijna 500 leerlingen van basisschool De Springbok krijgen deze week weer afstandsonderwijs omdat twee leerkrachten zijn besmet met het coronavirus. (Kind op deze foto zit niet op de school).

Beeld: Algemene Onderwijsbond

Haagse basisschool sluit wegens corona bij leerkrachten

De Haagse basisschool De Springbok sluit deze week de deuren omdat twee docenten besmet zijn met het coronavirus en meerdere leerlingen maag- en darmklachten hebben. Het gaat om twee schoollocaties bevestigt Cobi van Beek, lid van het college van bestuur van de Haagse Scholen waar de school onder valt.

Op elke locatie is er één docent positief getest op het coronavirus bevestigt Van Beek. Daarnaast waren er zeven leerlingen met maagklachten die zich nu -in overleg met de GGD- laten testen op het coronavirus. Van Beek: “Het zijn allemaal signalen en we zeiden tegen elkaar ‘dit voelt niet goed’. We moeten de medewerkers en kinderen beschermen totdat alle testresultaten binnen zijn. Het is preventief, we willen niet dat het erger wordt.”

 ‘We moeten de medewerkers en kinderen beschermen totdat alle testresultaten binnen zijn’

Opnieuw afstandsonderwijs

Vanaf vanochtend volgen daarom alle leerlingen weer afstandsonderwijs en komen zij niet meer naar De Springbok. Dat gaat door tot het einde van deze week. De ouders zijn hierover geïnformeerd. Onder de Haagse Scholen vallen in totaal 52 basisscholen, de maatregel geldt alleen voor De Springbok. “Dit is wat ons te doen stond”, zegt Van Beek. “Bij deze beslissing om de leerlingen weer afstandsonderwijs te geven was het fijn dat we dat achter de hand hebben. Dan doet zo’n beslissing minder pijn al is het niet ideaal.”

‘Dit is wat ons te doen stond’

AOb-voorzitter Eugenie Stolk vindt het goed dat de school zo snel heeft ingegrepen en direct heeft besloten om de fysieke lessen te stoppen. “Als AOb hebben wij er steeds op aangedrongen dat snel testen mogelijk moet zijn”, zegt Stolk. “Dat is wat er nu gebeurt.” Ze vindt het ook verstandig dat de school zo open communiceert met alle ouders en leerlingen. “Hopelijk is er snel duidelijkheid over hoe de besmettingen zijn verlopen.”

Lees ook ons bericht met de uitkomsten van de leden-enquête over de scholenopening. Vragen over het coronavirus en de situatie op de scholen vind je in onze veelgestelde vragen. 

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER