Fusie schoolbesturen Zeeuws-Vlaanderen definitief

De schoolbesturen in Zeeuws-Vlaanderen gaan definitief fuseren. De plannen daarvoor zijn gisteren ondertekend en goedgekeurd door de scholen, gemeenten en het ministerie van Onderwijs. Leerlingen in de regio kunnen daardoor bij hen in de buurt naar school blijven gaan.

Eind oktober liet de Taskforce Toekomst Voortgezet Onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen in een rapport zien welke besluiten nodig zijn om de toekomst van het onderwijs in de regio te garanderen. De taskforce adviseerde de vier schoolbesturen om te fuseren. Gemeenten, de provincie Zeeland en ministeries moeten het onderwijs in de regio financieel extra ondersteunen.

Met de ondertekening gaan de scholen nu de gemaakte afspraken verder uitwerken zodat ze ook echt per 1 augustus 2018 één schoolbestuur vormen. ‘Vooral voor ouders en kinderen is dit goed nieuws’, zegt voorzitter René Smit van de taskforce in een persbericht. ‘Scholen gaan samenwerken en aan de slag.’

René Smit, voorzitter Taskforce Toekomst Voortgezet Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen: ‘Scholen gaan samenwerken en aan de slag.’

Met de fusie van vier scholen zijn de scholen in Hulst en Oostburg gered. Deze scholen zaten in de gevarenzone. Die locaties blijven bestaan. Dit was nodig omdat leerlingen in West Zeeuws-Vlaanderen anders veel langere reistijden hebben. Het onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen staat door de krimp onder druk. Het Zwin College in Oostburg luidde daarom in augustus de noodklok. Zij konden door de leerlingdaling zonder extra geld nog maar één schooljaar open blijven.

Meer nieuws