Algemeen

Duizenden stakende leraren op de been in Rotterdam

Duizenden leraren en andere personeelsleden uit het basis- en speciaal onderwijs in Zuid-Holland en Zeeland hebben zich verzameld in Rotterdam voor een demonstratie-mars door de Maasstad.

Tekst redactie onderwijsblad - - Minder dan een minuut om te lezen

net-van-start-featured

Beeld: Fred van Diem

Een groot deel van het primair onderwijs in het zuidwesten legt tijdens deze vijfde regionale estafettestaking het werk neer voor het verbeteren van de lerarensalarissen en het bestrijden van het lerarentekort, dat steeds harder gevoeld wordt.

De marsroute loopt via de Erasmusbrug langs de Nieuwe Maas richting de Euromast. Op de Kievitsweide wordt er om half twee een korte manifestatie gehouden.

Marcel Schoffelen (midden) is met pensioen, maar loopt ook in Rotterdam weer mee met de protestmars om z'n oud-collega's te steunen. Beeld: Fred van Diem

Andere provincies gingen het afgelopen schooljaar het zuidwesten al voor: op 14 februari Friesland, Groningen en Drenthe, 14 maart Noord-Holland, Utrecht en Flevoland, 13 april Brabant en Limburg en 30 mei Overijssel en Gelderland. Klik hier voor een uitgebreide terugblik op een actierijk jaar.