Cao-overleg uitgebreid met PO in Actie

De vakbonden AOb, CNVO, FvOv, AVS en PO in Actie en de PO-raad gaan onderhandelen voor een nieuwe cao voor het primair onderwijs. Dat hebben de cao-partners woensdag besloten. PO in Actie is daarmee formeel verwelkomd als nieuwe speler aan de onderhandelingstafel.

Aan de cao-tafel wordt onder meer gesproken over de inzet van het geld dat de regering toezegde om de werkdruk te verminderen en de salarissen van leraren te verhogen. Het PO-front, waarin werknemers en werkgevers zich verenigen, strijdt hiervoor sinds april van dit jaar zij aan zij. Voor een eerlijk salaris en minder werkdruk is minstens 1,4 miljard euro nodig, becijfert het front.

Meepraten

PO in Actie is sinds vorige week een vakbond om zo mee te kunnen praten over de cao primair onderwijs. De actiegroep van leraren kreeg hiervoor in enkele dagen tijd 15 duizend leden bij elkaar.

AOb-bestuurder primair onderwijs Eugenie Stolk: “We zijn samen de strijd aangegaan als Po-front en het is goed dat alle partijen nu meepraten over wat er uiteindelijk in de cao wordt afgesproken.”

Meer nieuws