Beeld: Fred van Diem

AOb verwelkomt nieuwe vakbond PO in Actie

De AOb verwelkomt PO in Actie als nieuwe vakbond. De aankondiging van de plannen in de Volkskrant komt niet als een verrassing. "Het is in het traject dat de club doorliep een logische stap. Dus we heten Jan van de Ven en Thijs Roovers van harte welkom in de polder", aldus AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen.

Dat PO in Actie zich anders organiseert dan de AOb, vindt Verheggen niet meer dan logisch. “Anders hadden ze zich wel bij ons aangesloten. Maar we werken met 120 duizend mensen in het primair onderwijs en er is een flinke groep die door de bestaande bonden nog niet wordt bereikt. Hopelijk lukt dat PO in Actie wel. Als de organisatiegraad hoger is, kunnen we ons harder opstellen aan de cao-tafel en richting politiek Den Haag.”

Scherp

Voor concurrentie is Verheggen niet bang. “Dat houdt ons scherp. En daarbij denk ik dat veel mensen in het primair onderwijs de meerwaarde zien van een bond die eigen onderzoek doet, een vakblad publiceert en rechtsbijstand op maat kan bieden.”

AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen: “We werken met 120 duizend mensen in het primair onderwijs en er is een flinke groep die door de bestaande bonden nog niet wordt bereikt. Hopelijk lukt dat PO in Actie wel.”

“De AOb is een gezonde club met pakweg 85 duizend leden”, gaat Verheggen verder. “Sinds eind vorig jaar groeien we als kool, vooral onder jongere collega’s. We zitten vol goede ideeën en zijn strijdbaar richting het nieuwe kabinet. In die slag kunnen we alle hulp gebruiken. Ook van PO in Actie, met wie we al sinds maart het PO-front vormen.”

Cao-tafel

Dat de club als vakbond verdergaat en zich als zodanig aan de cao-tafel gaat melden, verandert daar wat de AOb betreft weinig aan. Verheggen: “De afspraak om op 13 december -een dag na de staking – bij elkaar te zitten, stond al in de agenda van onze onderhandelaars. We zijn benieuwd met welke plannen ze komen.”

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER