Algemeen

AOb voert actie bij CDA-congres in Nijmegen

AOb'ers voerden vanochtend actie in Nijmegen bij het partijcongres van het CDA. De actie is bedoeld om de regeringscoalitie, waar het CDA deel van uitmaakt samen met de VVD, D66 en Christenunie, op te roepen om meer te investeren in het onderwijs.

Tekst Webredactie - - Minder dan een minuut om te lezen

chantal-traa-en-sybrand-buma-cda-bijgesneden

CDA fractievoorzitter Sybrand Buma neemt actie flyer AOb in ontvangst

AOb-hoofdbestuurder Ellen Scholten, Chantal Traa, Willy van Huet en Reinout Jaarsma deelden flyers uit waarop de eisen van de AOb, onder meer het afschaffen van salarisschaal LA in het primair onderwijs en minder lesuren per docent, nog eens werden benoemd. De AOb'ers wilden zo nogmaals onder de aandacht brengen dat het leraarsberoep onder druk staat en een lerarentekort dreigt.

Sybrand Buma (CDA-fractievoorzitter) neemt de flyer van de AOb in ontvangst.

CDA-partijleider Sybrand Buma nam de flyer in ontvangst. "Onderwijs verdient onze aandacht", zei Buma.

CDA-partijleider Sybrand Buma: "Onderwijs verdient onze aandacht."

Peter Koekoek, fractielid van het CDA, had ook begrip voor de actie. "We eisen te veel van onze onderwijzers, de werkdruk moet omlaag!"

AOb'er Chantal Traa samen met CDA-fractielid Peter Koekoek.

Bij het partijcongres waren ook leden aanwezig van de Duitse partij CDU. Dit is ook een christen-democratische partij. Zij herkenden de problemen in het onderwijs. "De problematiek is hetzelfde in ons land, maar niemand heeft er aandacht voor", zei een CDU-lid.

De Duitse afvaardiging van de CDU.

De komende tijd is de AOb bij de partijcongressen aanwezig van de coalitiepartijen om de benodigde maatregelen in het onderwijs onder de aandacht te brengen.