Beeld: Typetank

AOb schort acties tijdelijk op

De AOb schort de 'derde-dinsdag acties' tijdelijk op vanwege het coronavirus. "We vinden dat de prioriteiten nu liggen bij de coronacrisis. Actievoeren is niet gepast", zegt AOb-bestuurder Tamar van Gelder.

Deze dagen blijkt maar weer hoe belangrijk de publieke sector is. Zorg, onderwijs en politie zijn onmisbaar en de druk is hoog vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus. Alle scholen blijven dicht tot 6 april en onderwijspersoneel is nu druk bezig hoe ze innovatieve lessen toch kunnen aanbieden om het onderwijs nog zo goed mogelijk door te laten gaan.

De AOb schort daarom de ‘derde-dinsdag actie’ op, in ieder geval tot 6 april. “We vinden dat de prioriteiten nu liggen bij de coronacrisis”, zegt Van Gelder. “Actievoeren is niet gepast. Als deze crisis voorbij is, moeten we heel snel met het kabinet praten over investeren in onderwijs.”

De afgelopen weken voerde de AOb actie om de lerarentekorten aan te kaarten. Leraren, leerlingen, ouders en alle andere betrokkenen konden een melding doen van lesuitval via de website. Deze ‘Trek aan de bel’ actie is nu afgelopen en het meldpunt is vandaag offline gehaald.

Meer nieuws