De AOb en FNV Onderwijs en Onderzoek gaan mogelijk samen verder.

AOb en FNV Onderwijs zoeken elkaar op

Binnen de FNV zijn twee bonden in het onderwijs actief: de AOb en FNV Onderwijs en Onderzoek. Beide bonden gaan mogelijk samen.

FNV Onderwijs en Onderzoek telt ruim 12 duizend leden, waarvan het overgrote deel in hbo en universitair onderwijs. De AOb heeft ruim 84 duizend leden in po tot en met hbo. Omdat de twee bonden nu al intensief samenwerken, zijn plannen in de maak om te komen tot één sterke onderwijsbond van basisschool tot universiteit.

Er zijn plannen om te komen tot één sterke onderwijsbond van basisschool tot universiteit

Een peiling bij beide bonden liet zien dat ruim 80 procent van de leden van beide bonden dat een goed idee vindt. De nieuwe organisatie zal als zelfstandige bond aangesloten zijn bij de FNV, zoals dat nu ook bij de AOb het geval is. In het najaar beoordelen de algemene vergadering van de AOb en het ledenparlement van de FNV het voorstel, zodat definitieve invoering in de loop van 2019 kan plaatsvinden.

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER