Vanaf 1 april 2022 kun je een lerarenbeurs aanvragen.
Vanaf 1 april 2022 kun je een lerarenbeurs aanvragen.

Beeld: Typetank

Aanvragen lerarenbeurs kan tot half mei

Docenten die een lerarenbeurs willen aanvragen hebben 1 april vast al omcirkeld staan in hun agenda. Vanaf 1 april om 18.00 uur is het mogelijk om een beurs aan te vragen die kosten zoals collegegeld en studiemiddelen vergoeden voor studiejaar 2022-2023. Aanvragen kan tot en met 15 mei.

Docenten die werken op basisscholen, in het speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, of op mbo-en hbo-instellingen kunnen een aanvraag indienen.

Volgorde

DUO kent de aanvragen volgens een vaste volgorde toe. Als eerst zullen de herhaalaanvragen van docenten die voor een tweede of derde studiejaar worden goedgekeurd. Daarna volgen de aanvragen die vorig jaar waren ingediend, maar zijn afgewezen omdat het subsidieplafond was bereikt. Aanvragers kregen vorig jaar alsnog te horen dat het was toegekend, maar er waren mensen die hun aanvraag uiterlijk op 1 november introkken. Als laatste komen de nieuwe eerste aanvragen van docenten aan bod. Net zolang totdat het budget van 76,6 miljoen euro bereikt is.

Docenten die een eerste aanvraag doen, moeten dit gelijk om 18.00 uur doen op 1 april 2022, tipt DUO. Deze tijd is expres dit jaar voor het eerst aangepast van 00.00 uur naar 18.00 uur, omdat vorig jaar docenten midden in de nacht een aanvraag moesten doen.

Eind juni maakt DUO bekend hoeveel aanvragen zijn goedgekeurd.

Meer informatie? Ga naar de website van DUO voor alle voorwaarden

Meer nieuws