Beeld: Typetank

Aantal WW-uitkeringen daalt sterk in onderwijs

Het aantal WW-uitkeringen is in 2019 sterk gedaald in het onderwijs. In december ontvingen in totaal 9353 mensen uit het onderwijs een uitkering. Dat is ruim 16 procent minder dan in dezelfde maand in 2018 toen 11.230 mensen een uitkering kregen.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS en uitkeringsinstantie UWV. De twee instanties publiceren elke maand de nieuwste cijfers rond de WW-uitkeringen.

In het onderwijs nam in 2019 het aantal personen met een WW-uitkering – na de traditionele zomerpiek – vanaf oktober af. In die maand kregen 10860 mensen een uitkering, een maand later waren dat er nog maar 9967, nog een maand later was dit aantal verder gezakt tot 9353.

‘In agrarische beroepen, in de zorg en welzijn en in de pedagogische beroepen is de afname het grootst’

Ook laten de cijfers van de maanden mei tot en met december 2019 een flinke afname van het aantal WW-uitkeringen zien, vergeleken met dezelfde maanden in 2018. In juli 2019 lag het aantal uitkeringen bijvoorbeeld ruim 21 procent lager dan dezelfde maand in 2018.

Het UWV laat weten dat in alle beroepsgroepen in 2019 het aantal WW-uitkeringen daalde, maar dat de afname het grootste was in de agrarische beroepen, in de zorg en welzijn en in de pedagogische beroepen.

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER