Koers bepalen, verantwoordelijkheid nemen

De Algemene Vergadering van de AOb verkiest om de twee jaar de helft van het hoofdbestuur voor een zittingsperiode van vier jaar. Op 30 en 31 maart 2023 worden de hoofdbestuurders gekozen. Wil jij opkomen voor je onderwijscollega’s en invloed uitoefenen op het beleid van de AOb? Stel je kandidaat!

 

Na maximaal vier jaar moeten zittende leden van het AOb-hoofdbestuur reglementair aftreden. Er is wel de mogelijkheid tot herverkiezing. Naast het reglementair aftreden, zullen er deze verkiezing ook drie hoofdbestuurders nog tijdens hun zittingsperiode stoppen. Daardoor zijn er meer plaatsen te vergeven in het hoofdbestuur.

Hoofdbestuurszetels die vacant komen met een zittingsperiode van 1 augustus 2023 tot 1 augustus 2027:

Hoofdbestuurszetels die vacant komen met een zittingsperiode van 1 augustus 2023 tot 1 augustus 2025:

*Voor deze zetels is nu al duidelijk dat het zittende lid van het hoofdbestuur niet doorgaat.

Reageer!

Wil jij opkomen voor het onderwijspersoneel en lijkt een bestuursfunctie je iets? Stel je kandidaat voor de functie. Mail uiterlijk voor 1 november 2022 naar: verkiezingen@aob.nl
Wil je meer informatie over de functie? Mail dan naar: bestuur@aob.nl 

Het hoofdbestuur is een collegiaal bestuur en geeft de AOb richting en leiding

Tijdspad verkiezingen

1: Kandidaatstelling, voorzien van motivatie en cv, schriftelijk binnen: uiterlijk 1 november  2022
2: Toetsing door de toetsingscommissie vanuit de Algemene Vergadering: vóór 1 februari 2023
2: Publicatie kandidaten: in Onderwijsblad van maart 2023
3: Presentatie kandidaten op voorbereidende vergaderingen: maart 2023
4: Verkiezing: Algemene Vergadering 30 en 31 maart 2023

Over het hoofdbestuur

Het AOb-hoofdbestuur bestaat in totaal uit twintig personen. Vijf daarvan, het dagelijks bestuur, zijn in loondienst. De overige vijftien hoofdbestuurders zijn onbezoldigd en komen uit verschillende regio’s en onderwijssectoren. Zij werken maximaal twee dagen voor de AOb naast het werk op school. De AOb betaalt de school om vervanging te regelen. Dat noemen we ‘op faciliteitenbasis’.

Hoofdbestuurders geven richting en leiding aan de AOb en denken mee over arbeidsvoorwaarden en onderwijsbeleid. Ook bewaken ze de voortgang van de vakbond. Bestuursleden moeten goed op de hoogte zijn van wat er speelt in het onderwijs, strategisch ingesteld zijn en kennis hebben van onderwijsinhoud.