Op 6 november is er een manifestatie op de Dam in Amsterdam van 10.00 - 11.00 uur.
Op 6 november is er een manifestatie op de Dam in Amsterdam van 10.00 - 11.00 uur.

Beeld: Typetank

Vergunning is rond, manifestatie op de Dam gaat 6 november door

De manifestatie op de Dam in Amsterdam gaat definitief door. Vandaag liet de gemeente Amsterdam aan de AOb weten dat de vergunning rond is. Op 6 november is er tussen tien en elf uur een manifestatie op de Dam waar leraren, ondersteuners, schoolleiders en ander onderwijspersoneel laten zien dat er extra investeringen nodig zijn.

Cabaretier Dolf Jansen leidt de manifestatie op de Dam in goede banen. Hij stond tijdens eerdere onderwijsstakingen op het podium op het Haagse Malieveld en in het Zuiderpark. Onderwijswethouder van Amsterdam, Marjolein Moorman (PvdA), zal ook aanwezig zijn om meer te vertellen over de problematiek en het lerarentekort in Amsterdam. Vanaf negen uur begint de dj te spelen in Amsterdam, de manifestatie begint om tien uur.

Manifestaties in de regio

Op de stakingsdag zijn er in het hele land bijeenkomsten en manifestaties. Zo is er in het WTC Expo in Leeuwarden een manifestatie. In Eindhoven is in poppodium de Effenaar een inloopbijeenkomst voor collega’s uit het zuiden van het land. In het oosten rijdt er een mobiel podium door vier steden en stopt op centrale pleinen. Alle informatie en de programma’s zijn op de actiewebsite te vinden.

Onderwijsbegroting

Op 6 november heeft de AOb samen met andere bonden een onderwijsstaking uitgeroepen in het primair en voortgezet onderwijs voor extra investeringen om de problemen met de werkdruk, het lerarentekort en de salarissen op te lossen. Op die dag behandelt de Tweede Kamer de onderwijsbegroting en de bonden willen daarom dat iedereen zich zo goed mogelijk via sociale media laat horen om de politiek te beïnvloeden.

Dichte scholen

Tot nu toe gaven al bijna tweeduizend scholen aan dat ze dicht zijn op 6 november. Veel schoolbesturen betalen die dag door en steunen de staking. Staak jij mee of is jouw school dicht? Laat het weten via deze link. Weten welke schoolbesturen doorbetalen? We houden een lijst bij. Bekijk de lijst via deze link. 

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER