De stakingsteller loopt snel op, ruim elfduizend mensen hebben zich aangemeld voor de staking.
De stakingsteller loopt snel op, ruim elfduizend mensen hebben zich aangemeld voor de staking.

Beeld: Typetank.

Stakingsteller loopt snel op

Ruim elfduizend leraren en andere medewerkers uit het primair onderwijs hebben intussen bevestigd dat ze op de stakingsdag 5 oktober naar Den Haag komen. De teller op de website van het PO-front stond vanochtend op 11.530 en zal de komende week nog veel verder oplopen.

Kom je ook naar het Zuiderpark? Meld je aan via het formulier.

Eerder riep AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen al op om naar Den Haag te komen. “Het onweert, het stormt, het water staat boven aan de kruin van de dijk. Code rood noemen we dat. In het onderwijs weten we dat allang, maar de politiek laat zich langzaam overtuigen. Daarom is er alle reden voor het primair onderwijs om te staken. Het is echt nodig dat we massaal naar Den Haag gaan.”

Het PO-front, waar de AOb samen met andere bonden, de AVS en PO in Actie inzit, roept leden op om te komen staken voor een eerlijk salaris en een lagere werkdruk. Onlangs bevestigden Oeso-cijfers dat de lage salarissen het moeilijk maken het lerarentekort op te lossen. Zeker in Nederland.

Kom ook, boek een bus!

Via de website van het PO-front kun je je aanmelden als je naar het Haagse Zuiderpark komt. Ook zijn er in alle provincies verschillende opstapplaatsen voor de bus. Ga je met een groep van minimaal 40 personen? Dan kun je ook een bus boeken die vertrekt vanaf de eigen school. Lees meer over het boeken van de bussen via deze link.

Meer nieuws