Scholen sluiten massaal de deuren

Ruim de helft van de Nederlandse scholen in het primair onderwijs, ongeveer 58 procent, heeft zich intussen aangemeld voor de staking op 5 oktober. Dat blijkt uit het overzichtskaartje op de website van het PO-front waar nog steeds scholen bijkomen.

In het basisonderwijs en in het speciaal onderwijs zijn er ruim 6800 scholen als je het aantal hoofdvestingen telt. Vandaag bereikte de teller met het aantal stakende scholen om 11.00 uur 3945 scholen.

De teller loopt steeds verder op en door het hele land zullen scholen dicht zijn. Dat blijkt ook uit lokale media. Zo stond in het Noordhollands Dagblad dat waarschijnlijk alle scholen in West-Friesland op 5 oktober dicht zijn. Ook het Eindhovens Dagblad schreef dat het overgrote deel van de scholen meedoet aan de staking, net als de Gelderlander die een rondgang deed langs grote scholenkoepels in de gemeenten Land van Cuijk en de gemeente Gennep.

Staat jouw school er nog niet bij? Meld jezelf aan als staker, en ook jouw school (de hoofdvestiging) verschijnt op de kaart.

Meer nieuws