Benieuwd naar je loonsverhoging? Doe de Salarischeck!
Benieuwd naar je loonsverhoging? Doe de Salarischeck!

Beeld: Typetank

Salarischeck aangepast voor medewerkers voortgezet onderwijs

De Salarischeck, de handige tool van de AOb, is aangepast voor medewerkers in het voortgezet onderwijs. Zij kunnen nu de afgesproken loonsverhoging erop terugvinden. Doe de check en kom er in vijf stappen achter hoe het zit met jouw salarisstrook.

Begin april kwamen de bonden samen met de werkgeversorganisatie VO-raad tot een onderhandelaarsakkoord. AOb-bestuurder Henrik de Moel zei over het akkoord dat het ‘geen polonaise is geworden’ omdat er geen afspraken over de werkdruk gemaakt konden worden.
“We wilden de loonruimte die er nu is, benutten. Waren we uit de onderhandelingen gestapt, dan was er misschien geen loonsverhoging gekomen. Omdat het zulke onzekere tijden zijn, wilden we die loonsverhoging wel binnenslepen”, aldus De Moel.

‘Omdat het zulke onzekere tijden zijn, wilden we die loonsverhoging wel binnenslepen’

Vandaag zijn de gemaakte afspraken doorgevoerd in de Salarischeck van de AOb. Volgens de AOb-bestuurder is de loonsverhoging van 2,75 procent deze maand “bij heel veel collega’s” op de loonstrook te vinden. De Moel: “Wel even goed kijken, want ook het vakantiegeld wordt gestort en in mei krijgen medewerkers de loonsverhoging met terugwerkende kracht ook voor de maanden maart en april 2020. Sommige salarisverwerkers lukte het niet om dit in mei te regelen. Daarom krijgen sommigen hun loonsverhoging pas in de maand juni met terugwerkende kracht.”

Doe de Salarischeck

Benieuwd hoeveel jij er op vooruit gaat? Doe de Salarischeck. In de check is de salarisverhoging al te zien vanaf de maand maart 2020. Let ook op de maand juni, dan keren schoolbesturen de eenmalige bonus van 750 euro bruto uit bij een voltijdbaan.

Meer nieuws