Protesteer mee op 2 oktober in Den Haag tegen de afschaffing van de dividendbelasting.
Protesteer mee op 2 oktober in Den Haag tegen de afschaffing van de dividendbelasting.

Beeld: FNV

Protestbijeenkomst publieke sector op 2 oktober

Vakbond FNV, waaronder de AOb, en beroepsverenigingen uit verschillende publieke sectoren, verzameld in het collectief ‘Publieke Sector in Actie’, houden samen op dinsdag 2 oktober om 18.00 uur een protestbijeenkomst in Den Haag.

Kom in actie! De organisaties roepen werknemers die werken in de publieke sector, zoals de zorg, het onderwijs, de politie of defensie en iedereen die zich met hen solidair voelt, op om naar Den Haag te komen in hun werkoutfit.

Met de protestactie willen de organisaties aandacht vragen voor de problemen waarmee de publieke sector momenteel te kampen heeft, zoals de hoge werkdruk, de achterblijvende lonen en de toenemende personeelstekorten. Het brengt de kwaliteit van deze sectoren in gevaar.

Onacceptabel

Na jaren van bezuinigingen vinden de organisaties het onacceptabel dat het huidige kabinet twee miljard euro schenkt aan het buitenlandse investeerders en aandeelhouders door de dividendbelasting af te schaffen, terwijl de problemen in de publieke sector steeds groter worden.

Hoe het er op 2 oktober uit gaat zien, is nog volop in ontwikkeling. Steeds meer partijen sluiten zich aan. Als het programma rond is, wordt dit door de deelnemende organisaties bekend gemaakt. Download alvast de flyer.

Petitie

Teken ook de petitie tegen het afschaffen van de dividendbelasting en stuur de link door naar je collega’s.

Demonstratie 10 november

Na 2 oktober gaat de FNV door met verschillende acties in het land. (Zie het overzicht hieronder). Deze acties zullen de opmaat zijn voor een grote demonstratie op 10 november in Amsterdam. Met al deze acties wil de FNV de politiek laten zien dat ze voor mensen moeten kiezen in plaats van voor aandeelhouders. Het kabinet maakt, volgens de FNV, politieke keuzes die leiden tot een race naar beneden. Met het afschaffen van de dividendbelasting kiest de politiek voor grote bedrijven. Het concurreren om de laagste prijs moet stoppen.

Doe mee, kom in actie! Op een rij de aankomende acties:

  • 2 oktober 2018 in Den Haag: Protest publieke sector tegen het afschaffen van de dividendbelasting. Download de flyer.
  • 7 oktober 2018 in Rotterdam: Mars voor de Zekerheid op International Decent Work Day. Een actie voor meer zekere contracten. Nederland is kampioen flex en onzeker werk, dit moet stoppen. Doe mee aan de mars! We verzamelen om 14.00 uur op het Van der Vormplein in Rotterdam (metrohalte: Wilhelminaplein). Meer informatie en het aanmeldformulier vind je via deze link.
  • 17 oktober 2018 in  de Tabaksfabriek in Rotterdam: Bijeenkomst ‘Helden van Sociaal Nederland’. Met alleen maar roepen dat het niet goed gaat in Nederland gaan we het niet redden. Het is tijd om de mooie cijfers en statistieken over de bloeiende economie in perspectief te plaatsen met de persoonlijke verhalen van de werkvloer. Wat merk jij van ‘de race naar beneden’ op de werkvloer? Werkgevers bezuinigen over de ruggen van werknemers. Deel jouw verhaal. Wil je bij de bijeenkomst zijn? De inloop is vanaf 10.00 uur. Meld je aan via dit formulier.
  • 10 november 2018 in Amsterdam: Grote demonstratie tegen het afschaffen van de dividendbelasting.

Meer nieuws