Het tijdschrift Ouders van Nu heeft een petitie opgezet om aandacht te vragen voor meer investeringen in het onderwijs.
Het tijdschrift Ouders van Nu heeft een petitie opgezet om aandacht te vragen voor meer investeringen in het onderwijs.

Beeld: Ouders van Nu

Ouderpetitie voor structurele investeringen in onderwijs

Het tijdschrift Ouders van Nu heeft een petitie online gezet die het kabinet oproept structureel te investeren in het primair en voortgezet onderwijs. Het tijdschrift wil de petitie op de eerste stakingsdag 30 januari aanbieden aan het kabinet.

‘Het is niet meer vanzelfsprekend dat onze kinderen elke dag goed onderwijs krijgen’, schrijft Ouders van Nu op hun site. Het tijdschrift merkt dat steeds meer ouders zich zorgen maken over de onderwijskwaliteit en begon daarom een petitie die maandagochtend meer dan driehonderd keer was ondertekend. Klassen worden naar huis gestuurd, scholen overwegen vierdaagse lesweken en de ouders zien dat er vaker onbevoegde leraren voor de klas staan.

Signaal

‘We willen namens alle ouders een signaal afgeven aan de overheid dat ze iets moeten doen aan het tekort’, zei hoofdredacteur Hilde Tholen van Ouders van Nu in het Radio 1 journaal. ‘Veel ouders zullen een staking vervelend vinden, maar een tekort is nog vervelender. Onze lezers maken zich zorgen en willen voor de toekomst van onze kinderen opkomen.’

Het tijdschrift roept ouders op naast het tekenen van de petitie met hun kind een handje te tekenen. Deze ‘handtekeningen’ van de kinderen biedt Ouders van Nu samen met de petitie aan het kabinet aan.

Steun

De AOb steunt het initiatief van de ouders. “We zijn heel blij met de steun van Ouders van Nu”, zegt AOb-bestuurder Eugenie Stolk. “We snappen dat het voor sommige ouders helemaal niet leuk is, maar we kunnen niet anders. We staken juist voor onze kinderen.”

Meer weten over de staking op 30 en 31 januari? Kijk op de actiepagina. 

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER