In de problemen door het coronavirus? Meld je bij de AOb. Stuur een mail naar: actie@aob.nl
In de problemen door het coronavirus? Meld je bij de AOb. Stuur een mail naar: actie@aob.nl

Beeld: Typetank

Oproep: Onderzoekers en docenten hoger onderwijs, meld je!

Ben jij onderzoeker, docent of promovendus in het hoger onderwijs en kom jij door het coronavirus in de problemen? Meld je dan bij de AOb. Het gaat om medewerkers met een tijdelijk contract en een vastgestelde einddatum die nu vertraging oplopen, omdat ze geen onderzoek kunnen doen. Mail naar: actie@aob.nl

De eerste AOb-enquête liet zien dat er door de corona-crisis veel collega’s op hogescholen en universiteiten in de knel komen met hun onderzoek en hun tijdelijke aanstelling.

Het gaat bijvoorbeeld om PhD’s en postdocs die geen veldwerk kunnen verrichten. Dat kan, zeker in de eindfase van een onderzoeksproject, zeer grote consequenties hebben. Van sommige collega’s loopt het tijdelijke contract al op korte termijn af en is het onzeker hoe het verder gaat.

Acute problemen

De bonden zijn in gesprek met de werkgeversorganisatie VSNU en het ministerie van Onderwijs. Het is van belang om te weten hoeveel mensen er door de corona-crisis een acuut probleem hebben. Mail ons als je vanwege het coronavirus vertraging oploopt en problemen hebt rondom je tijdelijke aanstelling en/of financiering van je onderzoek. Mailen kan naar: actie@aob.nl, vermeld in het onderwerp: Melding werksituatie i.v.m. corona-crisis.

Download: Stuur deze brief (in Engels of Nederlands) door naar je collega’s (word-document)

Meer nieuws