Gisteren overhandigden leraren en onderwijsondersteuners van het Dollard College een bundeling van hun klachten aan het college van bestuur.
Gisteren overhandigden leraren en onderwijsondersteuners van het Dollard College een bundeling van hun klachten aan het college van bestuur.

Beeld: Algemene Onderwijsbond

Onrust op het Dollard College: ‘Niks werd gebagatelliseerd’

De bonden en het bestuur van het Dollard College hadden gisteren een 'goed gesprek' naar aanleiding van de onrust en onvrede bij het onderwijspersoneel. Afgesproken is dat er over drie maanden een evaluatie is om te kijken of er genoeg verbeteringen zijn doorgevoerd.

Voorafgaand aan het gesprek overhandigden docenten en ondersteuners een bundeling van alle klachten aan het college van bestuur.

AOb-rayonbestuurder Marja de Bree was gisteren bij de overhandiging en het gesprek met het college van bestuur en de regiodirecteuren. “Het was een goed gesprek”, zegt ze. “Het bestuur nam de zorgen heel serieus en niets werd gebagatelliseerd. Wij hebben gezegd: ga vooral met jullie personeel afspraken maken.”

Onrust

Vorige week, op 10 juli, hielden de vakbonden een ledenraadpleging waarbij zo’n vijftig leden aanwezig waren. De bijeenkomst werd gehouden omdat er veel berichten binnenkwamen over onrust die heerst op de middelbare scholen van het Dollard College in de provincie Groningen. Er zijn zorgen over het personeelsbeleid, het top-down opzadelen met opdrachten, ad hoc beleid, de werkdruk, een gebrek aan visie voor de lange termijn en de verplaatsing van de mavo. Tijdens de ledenraadpleging zijn alle klachten op papier gezet en gebundeld.

Drie maanden

Het bestuur krijgt nu drie maanden om de eerste verbeteringen door te voeren. “In november houden we weer een bijeenkomst”, zegt De Bree. “We willen dan al concrete verbeteringen zien, maar sommige zaken, bijvoorbeeld het aanpakken van het ‘top-downsysteem’ zullen meer tijd nodig hebben. Wel kan het bestuur al aan de slag met bijvoorbeeld het personeelsbeleid en met ervoor zorgen dat de medezeggenschapsraad goed kan communiceren met zijn achterban.”

Vanochtend hield het college van bestuur wederom een bijeenkomst met het personeel om over alle problemen te praten.

Meer nieuws