In Rotterdam verzamelt onderwijspersoneel voor een mars naar het Excelsiorstadion. Ze staken voor meer investeringen.
In Rotterdam verzamelt onderwijspersoneel voor een mars naar het Excelsiorstadion. Ze staken voor meer investeringen.

Beeld: Rob Niemantsverdriet

Onderwijsstaking begonnen, grote mars door Rotterdam

De onderwijsstaking is begonnen. Meer dan vierduizend scholen zijn dicht, het onderwijspersoneel legt het werk neer. Hun boodschap? Meer investeringen voor het onderwijs. In Rotterdam loopt een stoet leraren, ondersteuners en schoolleiders door de stad.

Een van de organisatoren van de mars is Else-Marike Visser, basisschoolleerkracht en werkzaam op de Thomas Moore hogeschool. “De 460 miljoen euro is niet genoeg. Er zijn echt structurele investeringen nodig voor het onderwijs. Daarom lopen we vandaag een mars samen met collega’s.”

AOb-rayonbestuurder Jan Menger loopt ook mee in de mars naar het Excelsiorstadion. Hij schat in dat zo’n vierduizend mensen meelopen. “De hele Erasmusbrug staat vol”, zegt hij. “Auto’s moeten wachten en het verkeer is ontregeld.” In de stoet lopen leraren met spandoeken en borden in de hand. ‘Geen tijd om te staken’, staat er op één bord. En ‘Minister, kom nu eens over de brug.’ Een leerkracht vertelt dat hij hoopt dat de stakingsdag veel aandacht krijgt, maar hij denkt wel dat een zak met geld op tafel te optimistisch is.

Dichte scholen

Vandaag blijven er 4200 scholen dicht in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. Dat blijkt uit het kaartje op de website van de AOb. Het aantal is gisterenavond nog flink opgelopen en er zijn nu al ruim 1600 scholen meer dicht dan bij de vorige staking. Is jouw school dicht, meld het via ons kaartje.

Manifestaties

Niet alleen in Rotterdam is er een actie vanwege de staking. In heel het land zijn er manifestaties.

Staak jij vandaag voor meer investeringen? Registreer je dan als staker op onze website.

Meer nieuws