Beeld: Typetank

Onderwijsblad genomineerd voor journalistieke prijs

Het Onderwijsblad is met twee artikelen genomineerd voor de Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek 2019. De prijs, die jaarlijks wordt toegekend voor bijzondere journalistieke producties, wordt op 24 januari tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) uitgereikt.

Michiel van Nieuwstadt belichtte voor het september-nummer vorig jaar de Nederlandse onderwijsprestaties in een internationale context voor het verhaal ‘Presteren met een gevoel van vrijheid’. En Joëlle Poortvliet analyseerde afgelopen juni waarom meiden met een migratie-achtergrond het steeds beter doen in het hoger onderwijs en tegelijkertijd nog altijd stigmatisering en een hokjesgeest ervaren.

Andere kanshebbers

Zes genomineerden zijn in de race voor de prijs. De andere kanshebbers zijn Hielke Jan Borger (Argos) met De Promotiefabriek, Ingeborg van der Ven (Scienceguide) met Seksuele intimidatie binnen de Academie, Anja Vink (Vrij Nederland) met Een half jaar op het mbo, en Johannes Visser (De Correspondent): Leraren verdienen al 10 jaar minder dan afgesproken – terwijl het geld er gewoon is.

De Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek wordt uitgereikt sinds 2008. Tot dusver werd twee keer een productie uit het Onderwijsblad bekroond.

Meer nieuws