De huidige cao-hbo is verlengd. De onderhandelingen voor een nieuwe cao verlopen constructief.
De huidige cao-hbo is verlengd. De onderhandelingen voor een nieuwe cao verlopen constructief.

Beeld: Typetank

Onderhandelingen nieuwe cao hbo verlopen constructief

De onderhandelingen voor een nieuwe cao in het hoger beroepsonderwijs (hbo) verlopen constructief. Dat laat AOb-bestuurder Douwe van der Zweep weten. Hij verwacht dat er binnen afzienbare tijd een nieuwe cao ligt.

Vandaag loopt de huidige cao-hbo officieel af, maar deze wordt stilzwijgend verlengd tot het nieuwe akkoord rond is. “Alle hbo-medewerkers behouden dezelfde rechtspositie, er verandert voor hen niets”, zegt Van der Zweep.

Als er in de tussentijd nadere afspraken nodig zijn vanwege de corona-crisis, wordt dit gewoon geregeld, zo benadrukt de bestuurder. “Ook afspraken over loon zullen met terugwerkende kracht of met een eenmalige uitkering worden gecompenseerd omdat er nu later een nieuwe cao is.”

De AOb-bestuurder hoopt er binnenkort uit te komen met de Vereniging Hogescholen die de schoolbesturen vertegenwoordigt. “We zijn er nog net niet helemaal, maar denken wel dat we tot overeenstemming komen.” Sinds begin maart onderhandelt de AOb samen met de andere bonden over de nieuwe cao.

Alle informatie vind je terug op de cao-pagina hbo op onze site. 

Meer nieuws