Een onderdeel van het scholingstraject is het studieverlof, budget en coaching. Zorg ervoor dat je dit vastlegt.
Een onderdeel van het scholingstraject is het studieverlof, budget en coaching. Zorg ervoor dat je dit vastlegt.

Beeld: Typetank

Mbo-instructeur, leg je studieplan vast

Instructeurs die vanaf 1 augustus 2018 zijn gaan werken bij een mbo-instelling -in een vaste baan, als uitzendkracht of bijvoorbeeld als gedetacheerde- moeten gaan voldoen aan de wettelijke bekwaamheidseisen op het gebied van pedagogische en didactische kennis. Als instructeur heb je in principe 24 maanden de tijd om die bekwaamheid te halen.

Hiervoor zijn opleidingen ontwikkeld. De opleidingen kunnen bij een hogeschool gevolgd worden, of bij de werkgever via een interne opleiding.

Als instructeur -soms ook ‘begeleider’ genoemd- heb je bij het behalen van je bekwaamheid recht op een scholingstraject. Onderdeel van het scholingstraject is het studieplan waarin studieverlof, budget en coaching zijn opgenomen.

Vastleggen

“Zorg dat deze faciliteiten goed worden vastgelegd in het studieplan”, adviseert sectorbestuurder Hélène Jansen van de AOb. “Werkgevers willen vaak dat je een studieovereenkomst ondertekent. Neem contact op met een van onze AOb-consulenten in de regio.” In elke regio zijn er verschillende consulenten die naast hun onderwijsbaan actief zijn voor de AOb. Je kunt een consulent om advies vragen of uitnodigen op je school om iets over de AOb of de cao te vertellen.

Op deze pagina vind je de contactgegevens van alle consulenten per sector die actief zijn bij jou in de buurt

Meer nieuws