Rayons

Regionaal wordt de AOb vertegenwoordigd door vijf rayons. Met kantoren in Groningen, Deventer, Rotterdam en Eindhoven staan zij dichtbij de scholen en de leden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht.

Het team van rayonbestuurders vertegenwoordigt de AOb in het georganiseerd overleg met schoolbesturen, onderhandelt over sociale plannen, en stimuleert regionale activiteiten. De rayonbestuurders werken nauw samen met AOb-leden op de scholen in de buurt.

Consulenten

In elke regio zijn er verschillende consulenten actief voor de AOb. Dit zijn vaak docenten die naast hun baan ongeveer één dag per week voor de AOb in touw zijn. Je kunt een consulent uitnodigen om op je school iets over de AOb te vertellen of advies te geven. De sectorconsulenten hebben zich toegespitst op een eigen onderwijssector. Hieronder vind je het overzicht van alle consulenten per regio die actief zijn bij jou in de buurt.

Wetenschappelijk onderwijs & onderzoek

Op de universiteiten is het anders geregeld. Op de universiteit of onderzoekinstelling nemen AOb-vertegenwoordigers deel aan het zogenoemde Lokaal Overleg. Daarin zit het College van Bestuur en vertegenwoordigers van andere vakbonden. Wil je weten wie je kunt benaderen op jouw universiteit of instelling? Kijk dan hier.