Leraren die werken als interim-directeur krijgen onder voorwaarden een directeurssalaris.
Leraren die werken als interim-directeur krijgen onder voorwaarden een directeurssalaris.

Beeld: Typetank

Juridisch advies: Hoor ik een directeurssalaris te krijgen?

Ik ben gevraagd interim de taken over te nemen van onze locatiedirecteur die 0,6 fte werkt. Neem ik haar contract over en ontvang ik dan een directeurssalaris, mailt een leerkracht die fulltime op een basisschool werkt.

Leraren die als interim-directeur functioneren, hebben inderdaad onder voorwaarden recht op een directeurssalaris. In de cao-po staat dat een leraar die de directeurstaken volledig waarneemt vanaf dag 31 recht heeft op een directeurssalaris. De eerste maand geldt het recht op een directeurssalaris dus niet. Daarnaast zijn er twee aanvullende voorwaarden: er mag geen andere directiefunctie in de formatie zijn opgenomen en het mag geen vervanging zijn van een directeur die vakantie heeft.

De leerkracht die de vraag mailde voldoet aan de eisen. “Zij heeft na een maand dus recht op een directeurssalaris”, vertelt Wim Gulitz van het Informatie- en Advies Centrum van de AOb. “Deze leerkracht kan de directeursfunctie voor drie dagen waarnemen en de overige twee dagen haar eigen werk blijven doen. Een nieuw contract is niet nodig. Ze ontvangt na een maand een tijdelijke aanvulling op haar salaris voor de 0,6 fte aan directietaken.”

Afspraken

Gulitz adviseert over het interim-directeurschap schriftelijke afspraken te maken. “Leg vast dat u tijdelijk drie dagen de directiefunctie waarneemt, welke taken u overneemt, voor welke periode en tegen welk salaris”, zegt hij.

Voor juridisch advies kunnen AOb-leden contact opnemen met het Informatie en Advies Centrum van de AOb via: 0900 – 463 62 62.

Meer nieuws