Kijk op AObonderwijssalaris.nl
Kijk op AObonderwijssalaris.nl

Beeld: Pixabay

Hoeveel ga jij er op vooruit? Kijk op AObonderwijssalaris.nl

De loonkloof is dicht. Op AObonderwijssalaris.nl zie je snel en makkelijk hoeveel jij er in salaris op vooruitgaat. Ook voor niet-leden.

De loonkloof – het verschil in salaris tussen leraren basisonderwijs en hun collega’s in het voortgezet onderwijs – is gedicht. Wat betekent dat voor jou? Dat kun je zien op AObonderwijssalaris.nl. (De salarischecker was op Koningsdag uit de lucht door een technische storing. Deze is inmiddels verholpen – excuses voor het ongemak.)

Let op: AObonderwijssalaris is een rekentool waarmee je kunt zien wat je salaris per maand wordt.

– De eindejaarsuitkering en de bindingstoelage zitten er niet in, behalve in de maand van het jaar waarin ze worden uitgekeerd.

– De arbeidsmarkttoelage uit de NPO-gelden zit er vaak niet in, die is afhankelijk van de sector en school waar je werkt.

– De arbeidsmarkttoelage voor (adjunct-)directeuren is nog niet toegevoegd aan het salaris van de A en D schalen.

– Het ministerie heeft een salarisverhoging van 440 euro per maand (bij een fulltime aanstelling) gecommuniceerd. Dat is inclusief alle toeslagen en gerekend over een langere periode. Dit is dus niet het bedrag dat je op korte termijn extra krijgt.

– De salarischeck houdt geen rekening met een nieuwe periodiek in het volgende schooljaar.

– AObonderwijssalaris blijft een rekentool, waarbij we zo goed mogelijk benaderen wat jij per maand ontvangt. Uiteindelijk geldt natuurlijk wat je op je loonstrook krijgt.

Word lid!

Stuur de link van de website AObonderwijssalaris.nl vooral door aan je collega’s die géén lid zijn van de AOb, want ook zij kunnen er hun nieuwe salaris checken. En lid worden natuurlijk. Want als er één reden is voor een AOb-lidmaatschap, dan is het toch wel deze historische overwinning, zegt AOb-bestuurder Thijs Roovers: “Dit heeft mij geleerd dat verenigen de enige manier is om verbeteringen af te dwingen. Wij zijn dat in Nederland verleerd, lid worden van een vakbond, maar de macht van het grote geld regeert en naar de stem van de werkvloer wordt te weinig geluisterd.”

AOb-bestuurder Thijs Roovers: ‘Verenigen is de enige manier om verbeteringen af te dwingen’

Volgens Roovers moet er nog veel gebeuren in het onderwijs. “Het lerarentekort is bijvoorbeeld nog lang niet opgelost. Ik sta in de startblokken om er tegenaan te gaan, maar ik heb ik jullie hulp nodig. Word nu lid. Duidelijker kan ik het niet zeggen.”

Meer weten? Lees ook: ‘Vijf antwoorden over de nieuwe cao primair onderwijs’

Meer nieuws