Beeld: BVMBO/AOb

Finalisten ‘Mbo-team van het jaar’ bekend

De tien finalisten die strijden om de prijs ‘Onderwijsteam van het jaar’ in het mbo zijn bekend. De finalisten houden op 19 april een pitch voor een vakjury, op 15 mei wordt de winnaar bekend gemaakt.

Meer dan 45 mbo-teams hebben zich aangemeld voor de verkiezing ‘Onderwijsteam van het jaar’. Hiervan heeft de beroepsjury, bestaande uit opleiders van verschillende mbo-instellingen, tien teams geselecteerd. Deze genomineerden houden op 19 april een pitch bij de AOb in Utrecht.

Op het gala ‘Dit is mbo’ op 15 mei 2023 vindt de prijsuitreiking vervolgens plaats. Naast het Onderwijsteam van het jaar worden daar ook het Beste leerbedrijf, de Beste praktijkopleider en de Landelijke ambassadeur mbo bekend gemaakt. Het gala vindt plaats in Theater Orpheus in Apeldoorn. Zowel het gala als de pitches zijn ook via een livestream te volgen.

De beroepsjury viel vooral de grote diversiteit van scholen, vakgebieden en teamactiviteiten op. De inzendingen stralen volgens de jury enorm veel creativiteit én (beroeps)trots uit.

De 10 genomineerden teams in alfabetische volgorde zijn:

DVL niveau 2 van Drenthe College
Haarverzorging van ROC van Amsterdam
Logistiek en Transport van Het Vista college
Loopbaan Expertise Team van Aventus
Team Apothekersassistente van Summa College
Team Audicien van Deltion College
Team Groen van Yuverta
Team Veiligheidscollege van ROC van Amsterdam
Travel, Leisure & Hospitality van Deltion College
Uiterlijke verzorging Schoonheidsspecialisten van ROC Tilburg

De prijs is een initiatief van de AOb en de Beroepsvereniging opleiders mbo (BVMBO) en wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. De winnaar mag zichzelf een jaar lang het Onderwijsteam van het jaar noemen.

Check waarom het team helpende zorg en welzijn, niveau 2 van Roc van Amsterdam het onderwijsteam van het jaar 2022 is.

Meer nieuws