De toelage komt bovenop de eindejaarsuitkering
De toelage komt bovenop de eindejaarsuitkering

Beeld: Typetank

Extra eindejaarstoelage voor alle werknemers in het primair onderwijs

Alle werknemers in het primair onderwijs ontvangen een eenmalige toelage van 0,7 procent van hun jaarsalaris in 2020. Deze toelage, die kan oplopen tot zo’n driehonderd euro bruto, komt bovenop de eindejaarsuitkering. Dat hebben vakbonden en werkgevers vandaag afgesproken. Verder wordt de huidige cao verlengd tot 1 januari 2021.

De huidige cao loopt tot 1 november, maar vanwege het roerige afgelopen jaar hebben vakbonden en werkgevers besloten de looptijd met twee maanden te verlengen. “Dat geeft iets meer rust bij de onderhandelingen”, zegt AOb-bestuurder Jelmer Evers.

In de loop van afgelopen jaar werd wel duidelijk dat er enige loonruimte op de plank is blijven liggen. “De huidige cao is eind 2019 afgesloten, en er is in 2020 iets méér geld vanuit het Rijk naar het onderwijs gegaan dan waar we als vakbonden en werkgevers op gerekend hadden”, zegt Evers. “Dat geld willen we nog in 2020 ten goede laten komen aan de werknemers in het onderwijs.”

De hoogte van de toelage varieert grofweg tussen de 225 en 345 euro bruto, bij een fulltime aanstelling

Vandaar dat alle werknemers in het primair onderwijs nog dit jaar een eenmalige toelage ontvangen van 0,7 procent van het jaarsalaris in 2020. Deze toelage komt bovenop de eindejaarsuitkering. De hoogte varieert voor leraren grofweg tussen de 225 euro bruto (voor leraren op de onderste trede van de salarisschaal L10) en 345 euro bruto (voor leraren op de bovenste trede van salarisschaal L10). Dit bij een fulltime dienstverband, anders naar rato van de aanstelling.

VSO

Daarnaast is afgesproken dat VSO-leraren die les geven aan leerlingen met een uitstroomprofiel voor het vervolgonderwijs, een extra toelage krijgen. Dat is al eerder deze week bekendgemaakt.

Meer lezen? De details van de cao-tekst.

Meer nieuws