Het Kennemer College Beroepsgericht biedt onderwijsassistent Gerrit Keeman excuses aan.
Het Kennemer College Beroepsgericht biedt onderwijsassistent Gerrit Keeman excuses aan.

Beeld: Typetank

Excuses van Kennemer College aan onderwijsassistent

De schooldirectie van de Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland (SVOK) heeft excuses aangeboden aan de technisch onderwijsassistent Gerrit Keeman. Hij was sinds 16 januari ‘vrijgesteld van werk’ nadat hij een brutale leerling bij zijn nekvel had gepakt. Een filmpje van het incident ging viral.

De school, het Kennemer College Beroepsgericht, publiceerde gisterenmiddag na een gesprek met Keeman een gezamenlijk bericht op de site.

Het doel van de vrijstelling van Keeman was om hem rust te gunnen. De onderwijsassistent zelf voelde het echter als een schorsing en als een gebrek aan vertrouwen. ‘De directie van de school betreurt dat uiteraard en biedt excuses aan voor de wijze waarop dit is gebeurd’, schrijft de school.

Steunbetuigingen

Vorige week verscheen op de website Dumpert een filmpje van het incident dat vervolgens landelijk werd opgepakt. In het filmpje is een leerling te zien die in discussie is met Keeman en een kruk naar hem toegooit. De onderwijsassistent pakt de leerling bij zijn nekvel. Vanuit het hele land kreeg Keeman steunbetuigingen. Er werd een petitie opgezet die duizenden keren is getekend en waarbij mensen lieten zien achter de onderwijsassistent te staan. Uit de reacties bleek dat veel mensen niet snapten dat de onderwijsassistent naar huis werd gestuurd.

De school reageerde alleen op haar website en meldde in die week achter de genomen stappen te staan, maar kondigde ook een gesprek aan met Keeman.

Veiligheid

Na het gesprek gisteren tussen de school, Keeman en een vertrouwenspersoon biedt de school excuses aan. Het schoolbestuur laat weten dat er de komende tijd actie wordt ondernomen om de veiligheid te verbeteren. Ook het schorsingsbeleid, het omgaan met mobiele telefoons en de ondersteuning van medewerkers wordt onder de loep genomen.

Meer nieuws