Algemeen

Eugenie Stolk is de nieuwe AOb-voorzitter

De AOb heeft een nieuwe voorzitter. Vanaf vandaag staat Eugenie Stolk aan het roer van de bond. “Wij hebben een belangrijke strijd te voeren voor meer investeringen in het onderwijs. Ik ben trots dat ik nu de aanvoerder van die strijd ben.”

Tekst Webredactie - - Minder dan een minuut om te lezen

iphone-0031654632549mailrobniemantsverdriet-nl-26

Beeld: Rob Niemantsverdriet

Eugenie Stolk was al vicevoorzitter van de AOb en dagelijks bestuurder met de portefeuille primair onderwijs. Over anderhalf jaar zijn er verkiezingen voor het dagelijks bestuur van de AOb. Tot die tijd is Eugenie Stolk door het hoofdbestuur van de AOb benoemd als voorzitter. “Ze hebben gekeken naar de beste opstelling van het team, voor nu”, legt Stolk uit. “Ik sta al geruime tijd in de actie-stand. En kan makkelijk oppakken waar we gebleven waren. We hebben een belangrijke strijd te voeren voor meer investeringen in het onderwijs. Ik ben trots dat ik nu de aanvoerder van die strijd ben.”

We moeten altijd naar onze leden luisteren

Stolk wil tijdens haar voorzitterschap de AOb-leden zo goed mogelijk vertegenwoordigen en meenemen. “Als er iets is wat wij de afgelopen tijd met het aftreden van de vorige voorzitter, Liesbeth Verheggen, geleerd hebben, is dat dat we altijd naar onze leden moeten luisteren. En dat we ze in alles goed moeten meenemen.” Vandaar ook bijvoorbeeld dat de AOb-leden in het primair en voortgezet onderwijs donderdagavond een mail hebben ontvangen om hen te peilen over het vervolg van de acties. Niet-leden worden via een aparte peiling naar hun mening gevraagd. De vragenlijst sluit maandagochtend, 18 november, om negen uur.

Jelmer Evers

Nu Stolk voorzitter is geworden, is Jelmer Evers tot nieuwe vicevoorzitter benoemd. Hij houdt zich als dagelijks bestuurder ook bezig met het basisonderwijs.