Ook in december vorig jaar liet onderwijspersoneel massaal weten dat de werkdruk te hoog is geworden, en dat het salaris te weinig nieuwe leerkrachten trekt.
Ook in december vorig jaar liet onderwijspersoneel massaal weten dat de werkdruk te hoog is geworden, en dat het salaris te weinig nieuwe leerkrachten trekt.

Beeld: Jan Anninga

Estafettestaking trapt af in Groningen

Op Valentijnsdag gaat het primair onderwijs in Noord-Nederland plat. In Groningen organiseert PO-front een bijeenkomst waarbij al het onderwijspersoneel welkom is.

Voor de estafettestakingen heeft PO-front – dat zijn: de Algemene Onderwijsbond (AOb), CNV Onderwijs, FNV Overheid, PO in actie, FvOv, AVS en PO-Raad – Nederland verdeeld. De eerste stakingsdag is gepland op 14 februari en vindt plaats in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Leden van de AOb uit deze provincies krijgen begin volgende week een stakingsoproep in bus.

Meester Mark

Het programma van de manifestatie in Groningen is bijna rond. Meester Mark, bekend van zijn boek ‘Meester Mark draait door’, komt vertellen hoe hij zelf de werkdruk ervoer. En de in Noord-Nederland bekende Bogerman Bigband treedt op. Hieronder laat leerkracht Marieke Homan alvast de locatie zien.

Updates

Meer informatie over de invulling van de dag volgt onder andere op Facebook en in de digitale nieuwsbrief van de AOb voor het primair onderwijs. Deze belandt als het goed is morgen in de mailbox van AOb-onderwijspersoneel. Ontvang je hem nog niet, schrijf je dan hier in.

Meer nieuws

Minder zij-instromers door corona

Het aantal zij-instromers in het primair onderwijs neemt af. In Amsterdam wordt de doelstelling van 160 zij-instromers 'in het beroep' dit jaar waarschijnlijk niet gehaald. LEES VERDER

De brugklas wordt steeds smaller

In de grote steden worden leerlingen steeds vroeger voorgesorteerd voor één onderwijssoort. En dat gaat ten koste van kinderen uit kansarme milieus. De gemeente Amsterdam... LEES VERDER