Beeld: Typetank

Eerste acties voor goede cao voortgezet onderwijs

De AOb heeft eerste prikacties bedacht om te komen tot een goede cao voortgezet onderwijs omdat verder praten geen zin meer heeft. “De werkgeversorganisatie wil niets doen om de werkdruk te beteugelen en houdt vast aan een tegenvallend loonbod. En dus breekt het moment aan om actie te voeren", zegt AOb-hoofdbestuurder Henrik de Moel.

Sinds februari zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao in het vo stilgelegd. De AOb wil goede afspraken over het salaris en het verlagen van de werkdruk, maar op dat laatste punt weigert de werkgeversorganisatie VO-raad al maandenlang afspraken te maken.

In een nieuwsbrief die afgelopen donderdag naar alle AOb-leden in het voortgezet onderwijs is verstuurd, kondigde De Moel aan dat de eerste acties eraan komen. De AOb eist namelijk 3,5 procent loonsverhoging en een lesweek van maximaal 20 uur. “Alleen op die manier kunnen we de kwaliteit en continuïteit van het voortgezet onderwijs in de toekomst garanderen”, zegt De Moel.

De AOb roept daarom alle collega’s in het voortgezet onderwijs op, docenten en ondersteuners, om zich te laten horen via sociale media dat er iets moet worden gedaan aan werkdruk. Met de hashtag: #VOonderdruk kunnen ze dit laten weten.

Doe mee!

Een andere actie is aangekondigd op 29 maart bij het congres van de werkgeversorganisatie VO-raad in Nieuwegein. Het is de bedoeling om daar met een groep docenten de werkgevers op te roepen alsnog tot een eerlijke cao te komen. Het congres van de VO-raad vindt plaats bij het NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1 te Nieuwegein. De actie duurt van 08.30u tot 10.30u, dus ben je vrij, heb je tijd en wil je mee actie voeren? Geef je op via: rayon.noordwest@aob.nl

De komende maanden zullen de acties worden uitgebreid. Houd de website van de AOb in de gaten voor het laatste nieuws.

Lees ook het nieuwsbericht: ‘Werkdruk verlagen in voortgezet onderwijs heeft prioriteit’

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER