Suzanne Jellema opent de AOb app minimaal 2 keer per week
Suzanne Jellema opent de AOb app minimaal 2 keer per week

Beeld: Angeliek de Jonge

Door AOb-app veel sneller op de hoogte

Tussen de Netflix-app en die van de supermarkt prijkt op de telefoons van basisschoolleerkrachten Sophie Piccardt Brouwer (51) en Suzanne Jellema (31) sinds kort de AOb-app. “Het is fijn dat je veel sneller op de hoogte bent en makkelijk een vraag kan stellen.”

Vanaf eind september is de AOb-app live en kunnen alle leden de app in een handomdraai op hun telefoon zetten en zo op hen afgestemd nieuws ontvangen, zich snel inschrijven voor toffe evenementen en een vlugge vraag stellen over bijvoorbeeld de cao. Piccardt Brouwer en Jellema downloadden de app gelijk en raden collega’s die lid zijn van de bond aan als de wiedeweerga  hetzelfde te doen.

Sneller

“Wat ik echt enorm fijn vind, zijn de nieuwsberichten die je nu veel sneller leest”, zegt Jellema met de telefoon in haar hand. Ze scrollt in de app. “En ook de agenda waarin je direct alles ziet en snel bent aangemeld, vind ik een voortuitgang. De app zorgt ervoor dat de stap veel kleiner is om tussendoor even te kijken. Zelf open ik de app wel twee of drie keer per week, omdat ik vind dat je als leerkracht op de hoogte moet zijn van het nieuws in jouw sector.”

‘Zelf open ik de app wel twee of drie keer per week’

Dat vindt ook Piccardt Brouwer die vooral het ‘binnen twee klikken aanmelden in de agenda’ een fijne functie vindt. Net als dat je de app kunt personaliseren. “Ik heb het primair onderwijs aangevinkt en medezeggenschap. Deze app staat echt in mijn rijtje Netflix, Lidl en Facebook-apps die ik vaker open.” Het zorgt er volgens de leerkracht voor dat alles wat binnen de AOb gebeurt meer gaat leven.

Sophie Piccardt Brouwer met de AOb-app

Drempel lager

Als de app eenmaal is geïnstalleerd, dan kunnen leden met één klik hun vraag stellen aan de AOb-medewerkers. Dit kunnen grote vragen over ontslag zijn, maar ook over een kleiner onderwerp, zoals de pauzetijden op hun school. Jellema: “Dat het lidnummer al is ingevoerd, scheelt enorm. Als er wat speelt, kun je het gelijk vragen. Door de app voelt die drempel lager.”

Hoewel de app live is, blijft de AOb de app verder ontwikkelen om te zorgen dat er maandelijks nieuwe functies bijkomen en om verbeteringen door te voeren. De twee leerkrachten hebben nog wel een wensenlijstje. “Ik vind een functie voor polls of peilingen een goede toevoeging”, zegt Jellema. Zo kan je snel zien hoe collega’s ergens over denken en dat is voor de bond ook handig. “Of een veelgestelde vragen van de week. In februari bijvoorbeeld zit mijn team weer over het werkverdelingsplan. Dan is het handig om dat ook in de app te zien.”

Heb jij de app al op je telefoon? Download ‘m via de Appstore of de Google Playstore.

Meer nieuws