Weten wat je verdient? Doe de check!
Weten wat je verdient? Doe de check!

Beeld: Typetank

Doe de Salarischeck op de vernieuwde website

Ben jij benieuwd hoe je loonstrookje eruitziet en welke extra’s je dit jaar kan verwachten? Doe dan de handige Salarischeck van de AOb. De website is sinds vandaag vernieuwd waardoor het gebruik nog handiger is. In vijf stappen weet jij wat je verdient.

De website Salarischeck is een handige tool die de AOb gratis aanbiedt voor onderwijsmedewerkers in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Je vult in welke functie je hebt in welke onderwijssector, hoeveel jaar je in het onderwijs werkt, wat je werktijdfactor is en je leeftijd. Daarna verschijnt jouw salarisstrook en kun je zien welke extra uitkeringen je dat jaar kunt verwachten.

In de Salarischeck zie je binnen vijf stappen wat je brutoloon is en wat je netto overhoudt

De AOb update de Salarischeck bij elke nieuwe cao of een loonsverhoging. Ook veranderingen in belastingtarieven en pensioenpremies werkt de AOb bij in de check. Zo ziet het personeel in het voortgezet onderwijs deze maand een loonsverhoging van 2,15 procent terug op zijn loonstrook. Dit is eerder afgesproken in de cao. Wil je weten wat je verdient als je in een hogere loonschaal terechtkomt? Ook daar kun je de check voor gebruiken en bij de start van de check een andere functie invullen.

Makkelijker

De nieuwe Salarischeck werkt nog makkelijker op je telefoon en je ziet gelijk het loonstrookje van de huidige maand. Ook kun je makkelijker scrollen en klikken op de andere maanden. Nieuw is ook dat je een heel jaar terug of vooruit kunt kijken in alle loonstroken. De lay-out heeft bovendien een frisse update gekregen. Benieuwd naar de nieuwe check en je loonstrook? Ga naar de Salarischeck.

Meer nieuws