Beeld: Typetank

Deze maand veel eenmalige uitkeringen

In het primair onderwijs krijgen leerkrachten deze maand een fijn nettobedrag aan incidentele uitkeringen. Het bedrag kan oplopen tot meer dan duizend euro bij een voltijdbaan. Pak je salarisstrook erbij, want dit is de maand dat alle afspraken uit de nieuwe cao-po -waarvoor we hebben gestaakt- op jouw loonstrook zijn te zien.

AOb-onderhandelaar Anton Bodegraven somt de uitkeringen op die een voltijd leerkracht ontvangt in de maand oktober: “Een uitkering voor de Dag van de Leraar (200 euro), een nabetaling van 42 procent van het nieuwe maandloon en een eenmalige uitkering van 750 euro bruto. Deze eenmalige uitkering krijgen ook schoolleiders en onderwijsondersteuners. De loonstrook deze maand is een fijne”, zegt Bodegraven. Het netto-bedrag dat leerkrachten incidenteel krijgen kan oplopen tot meer dan duizend euro.

Nieuwe salarisschaal

Vanaf september ging het nieuwe loon van leraren in: de LA-salarisschaal is afgeschaft en alle leerkrachten schuiven een salarisschaal omhoog. Leerkrachten in LA gingen naar L10 en deze nieuwe schaal staat bijna gelijk aan de vroegere LB-salarisschaal. ‘Daar hebben we keihard voor onderhandeld’, zei AOb-bestuurder Eugenie Stolk eerder.

AOb-onderhandelaar Anton Bodegraven: ‘De loonstrook deze maand is een fijne’

Forse loonsverhoging

Deze maand komen alle eenmalige uitkeringen daar bovenop. Bodegraven is trots: “Alle leerkrachten zijn er met deze nieuwe cao fors op vooruit gegaan in loon. Dat is zeker deze maand goed te zien.”

Bodegraven: “Schoolleiders en onderwijsondersteuners krijgen de eenmalige nabetaling van 42 procent niet omdat de 270 miljoen euro aan extra middelen door het ministerie van Onderwijs alleen voor de lerarensalarissen bedoeld was, zoals ook in het regeerakkoord is opgenomen. Zij krijgen wel de eenmalige uitkering van 750 euro bruto en de 2,5 procent loonsverhoging.”

Wil jij precies zien hoeveel je deze maand krijgt? Of heb je je loonstrook al en wil je het controleren? Doe de Salarischeck van de AOb!

Meer weten over de cao primair onderwijs? Ga naar de veelgestelde vragen.

Meer nieuws